Saint Benoît Lisesi Fransız Televizyonunda !

"Avrupa Caddesi" Programı Lisemize Uluslararası Açıdan Işık Tutuyor.

France 3 Televizyonu, Türkiye’yi ve Türkiye’nin Fransa ve Avrupa Birliği ile ilişkilerini ele aldığı bir programda, Saint Benoît Lisesi’ne yer verdi. Fransız televizyonu ve gazeteciler, eğitim mirası ve öğretim kalitesi nedeniyle Saint Benoît Lisesi’ni seçtiler. 233 yıldır, Türk gençliği için verdiği eğitim ve kültür ile eğitim görevini etkin bir şekilde yürüten Lisemiz için büyük bir gurur.

▪ Fransız Televizyonu Lisemizde : “Avrupa Caddesi”

Fransa Başkanı Sn. François Hollande’ın Türkiye’ye geldiği sırada, France 3 kanalının ünlü haber programı
Avrupa Caddesi“, Türkiye’deki Fransızca eğitim ve öğretim kalitesini tanıtmak için Saint Benoît Lisesi’ni seçti. Gazeteciler bir gün boyunca, iki yıldır lisemizde okuyan bir öğrencimiz eşliğinde, lisemizin ritmine ayak uydurdular.
Röportaj, birinci grup televizyonculuğu “France Télévisions” nun 5 Fransız kanalından biri olan France 3’te yayınlandı.

25 Ocak 2014 tarihli bu özel yayında, Türkiye’ye ve Türkiye’nin Fransa ve Avrupa Birliği ile ilişkilerine yer verildi. Fransa Başkanı François Hollande, bu programın yayınlandığı günlerde Ankara ve İstanbul’a resmi bir ziyaret düzenledi.

▪ Saint Benoît Lisesi, bir eğitim mirası

Lisemiz 2013’te, çeşitli kültürel etkinliklerin yer aldığı zengin bir program sunarak 230. yılını kutladı. Ayrıca yine 2013 yılında Lisemiz, üstün nitelikli bir eğitimi ifade eden Mükemmellik Markası’na layık görüldü :
Label FrancEducation.
Saint Benoît Lisesi, 1783 yılından bu yana, insani değerleri ön planda tutan yaklaşımıyla eğitim görevini sürdürmektedir.
233 yıldır, nitelikli ve ayrıcalıklı eğitim kurumu kimliğinden ödün vermeden, Türk Gençliği’nin hizmetindedir.
Lisemiz, evrensel ve hümanist bir bakış açısıyla XXI. yüzyıla dönük bir öğretim ve tarihi kökenlerine saygılı bir eğitim sunmaktadır.
Lisemiz, projeler ve projelerinin dinamizmi ile tanınmaktadır.

Derin köklerimizin zenginliğiyle, geleceğimizi birlikte inşa edelim !