Saint Benoît Interact Açılış Töreni

Okulumuzun yeni kulübü Saint-Benoît Interact, 16 Aralık günü açılış törenini düzenledi. Tören, kulübümüzün hami kulübü olan Fındıklı Rotary’nin Interact Komitesi başkanı Emre Kısacık tarafından açıldı; Kısacık konuşmasının ardından sözü kulüp başkanları öğrencilerimiz Yasmin ve Mısra’ya devretti.

Kulüp başkanları Fındıklı Rotary kulübünün başkanından ve Interact bölge temsilcisinden başkanlık kolyelerini aldılar ve konuşmalarını gerçekleştirdiler:

“Geçen hafta üyelerimizle bir tanışma gerçekleştirdik ve bütün toplantı boyunca dört senelik bir hayalin ne kadar güzel bir şekilde gerçeğe döndüğünü düşündüm. Bugün de aynı hisler içerisindeyim. İnteract, bana hevesle  çıkılıp azimle devam edilen her yolun başarıya çıktığını gösterdi.” (Yasmin)

“Düşündüğümden fazla katılım oldu, okulumuzun her döneminden heyecanlı ve istekli genci bir arada görmek beni de motive etti. Şu anda güncel üye sayımız 51 fakat zamanla eminim ki bu kadar üretken ve zeki bir partnerle, Yasminle, çalışarak üye sayımız daha da artacaktır. Umarım ileriki yıllarda da aynı Interact aile sevgisiyle gönül verip güzel projeler üretilmeye devam edilir.” (Mısra)

Açılış törenine sponsor kulüplerimiz Fındıklı Rotary ve Bebek Rotary kulüplerinin yönetici üyeleri konuşmalarını yapmak üzere katıldı. Okul müdürümüz Sébastien Masin ve Interact Bölge Temsilcisi başkanlara rozetlerini taktı. Okulumuzun eski mezunu Özge Aygüler ve Bölge Interact Komitesi Başkanı Nuray Çun sahnede konuşmalarını yapıp yönetim kurulumuza rozetlerini taktılar.

Rotary Nedir?

1905 yılında kurulan ve dünya üzerindeki hizmet kulüplerinin ilki olan Rotary’nin kısa tarifi şöyledir:

Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşudur. Rotary’nin hizmet ideali, “kendinden önce hizmet” olarak tanımlanır. Bu anlayış tüm Rotaryenlerin ortak tavrı olurken, dünya çapında insanları ortak amaçlar çerçevesinde bir araya getirir.

Interact Nedir?

Interact, Rotary’nin sponsorluğunda gençler için hizmet kulübüdür.Üyeleri 14-18 yaş aralığındadır, Interact gençlere anlamlı hizmet projelerine zevkle ortak olma fırsatı verir. İnteraktörler bu çalışmalar sırasında liderlik yeteneklerini geliştirirler ve yeni arkadaşlar edinirler. Interactorler Uluslararası Rotary’nin (UR) ve Rotary Vakfı’nın birçok kaynağına ulaşabilmektedir. Uluslararası Rotary, Interact kulüplerinin gelişmesi için idari desteği sağlamaktadır.