Saint Benoît Gençliği Ata’sını Samsun’a Uğurluyor!

Bu yıl 19 Mayıs’ta Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcının 100. yıldönümünü kutlayacağız

Saint Benoît Lisesi olarak öğrencilerimizle birlikte, bizlere bağımsızlığımızı kazandıran ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun taşlarını döşeyen bu mücadelenin anısını taze tutmak amacıyla zamana yayılan etkinlikler planladık.

Bu amaçla, 9. Ordu Müfettişi  Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a yola çıkışı ile başlayıp Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar geçen önemli olayları, her birinin 100. yıldönümüne rastlayan tarihlerde konferanslar, paneller, süreli yayınlar, posterler ve anma etkinlikleri ile hatırlayacağız.

Atatürk, Samsun’a gitmek üzere 16 Mayıs 1919’da Tophane Rıhtımından Bandırma Vapuru ile yola çıkmıştı.

Biz de, 100 yıl sonra, 16 Mayıs Perşembe günü sabah 8.45’te Karaköy İskele Meydanında öğrenci temsilcilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla yapacağımız sembolik bir törenle Ata’mızı Samsun’a uğurlayıp etkinliklerimizi başlatacağız.

Bağımsızlık Mücadelemizin 100. Yılı Kutlu Olsun!