Saint Benoît Fransız Lisesi Klasiği: Eskrim

Bireyin beş ayrı boyutta gelişimine önem veren Bütünsel Eğitim Projesi kapsamında, Saint Benoît Lisesi, ergen bireylerin bedensel gelişimine de büyük önem vermekte.
Bu sebepten, öğrencilerimize, hazırlık sınıfından itibaren, okulumuzda bulunan, sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesine ayrılmış birçok alandan da faydalanarak, düzenli bir biçimde farklı spor dallarıyla uğraşarak, gelişimlerini sağlamalarına ve dengeli bir yaşam sürmelerine olanak tanıyoruz. Öğrencilerimize, bu amaçla sunduğumuz bu spor dallarından birisi de eskrim. .
Eskrim sporu birçok fayda sağlıyor. Bu spor aynı anda analitik düşünce, öngörü ve karar alma becerisini de gerektiriyor.

Organizasyon, Disiplin, Fairplay…

Okulumuzun eskrim takımı, çalışmalarını, hem hazırlık öğrencilerinin yoğun katılımı, hem de 30 lise öğrencisinin katılımıyla, pazartesi çarşamba ve perşembe günleri, kayda değer bir performans sergileyerek, gerçek bir fair play ruhuyla, sürdürdüler ve liseler arası turnuvalara ve lisemizde geleneksel olarak gerçekleşen Cumhuriyet Kupası Eskrim Turnuvası’na hazırlandılar.
Eskrim, öğrenimi uzun zaman alan, disiplin ve sabır gerektiren bir spor dalı olmasına rağmen, öğrencilerimiz, bu sporu, aynı zamanda eğlenceli bir yönü olmasından dolayı seviyorlar.
Derslerden sonra, okulda kalarak azimle çalışan öğrencilerimizi performanslarından dolayı tebrik ediyor ve onlara iyi şanslar diliyoruz.