Robotik Takımımız Robin#8263 FIRST Competition’da Çeyrek Finale Kaldı

Fikret Yüksel Foundation tarafından düzenlenen FRC Istanbul Regional müsabakalarına son birkaç yıldır katılan lisemizin robotik takımı, bu sene 15-17 Mart tarihinde Volkswagen Arena’da gerçekleşen bu organizasyonun içinde yer aldı. Motivasyonu tam olan takımımız uzun ve gayretli bir çalışma sonucunda önceki senelere göre daha iyi bir başarı elde ederek çeyrek finale kaldı.

Takımda ‘’PR’’dan sorumlu öğrenciler; takımın gerçek bir  takım olabilmesi için gereken motivasyon, dayanışma ve takım koordinasyonunu sağlama gibi konular için yoğun bir şekilde çalıştılar. Bu süreçte pek çok aksilikle karşılaşmalarına rağmen PR ekibi üzerine düşen bütün görevleri başarıyla yerine getirdi. Yarışma ve robot için gereken maddi kaynağı yaratmak için sponsorlar buldu, takımı sosyal mecralarda tanıtarak bilinirliğini arttırdı ve dikkatleri takımın üstüne çekmeyi başararak gerekli desteği sağladı. Bunun yanında takım içinde etkinlikler düzenleyerek takım üyelerini birbiriyle kaynaştırdı ve böylelikle takım ruhunu artırarak yapılan işin verimliliğini artırdı.

Tabii ki bu yarışmaya katılabilmek  için motive bir PR ekibiyle beraber donanımlı bir robota ihtiyaç vardı… Bu temel görevi de genç yaşta üstün teknoloji bilgilerine sahip öğrencilerden oluşan “ Mekanik” ve “ Yazılım” ekipleri üstlendi. ‘’Mekanik’’ ekibi, okul açıldığından beri her gün kendilerine yeni bilgiler katarak istikrarlı bir şekilde çalışmaya başladılar. SolidWorks programı üzerinden robotun tasarımını yaptılar ve ardından bu tasarımı okulumuzda bulunan 3D printer aracılığıyla hayata geçirdiler. Sonrasında ise, istenen ölçü ve standartlara uygun olarak robotu birleştirip yarışmaya hazır hale getirdiler.

“Yazılım’’ ekibi ise robotun her türlü görevi yapmak, ve robotu canlandırmak için gereken yazılım ve algoritmaları geliştirerek, Photon Vision, Vscode gibi programları çeşitli yazılım dilleri ile birleştirerek robotu işler bir hale getirdi. Özellikle otonom alanında etkili bir çalışma yaparak yarışmada bu iyi dereceyi almaya katkı sağladılar.

Bu yolda yürürken önüne birçok engel çıkmasına rağmen robotik takımı asla pes etmedi ve bu süreçte azimle çalışmaya devam etti. Sıralama maçlarında 7. olarak başarısını çeyrek finale kadar taşıyan Robin ekibindeki bütün öğrencilerimizi başarısı için kutluyor ve bu yarışmaya katılmamızı sağlayan aşağıda adı belirtilen tüm sponsor firmalara ve destekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Sponsorlarımız:

Erensan Isı Cihazları Pazarlama ve Servis A.Ş

Ford Otosan

JustSnap Teknoloji Ticaret A.Ş.

ARGiK Bilgisayar Yazılım ve Otomasyon Hizmetleri

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Okul Aile Birliği

Ali Burak T. (Bireysel Bağışçı)

Arzu K. (Bireysel Bağışçı)

Mehmet D. (Bireysel Bağışçı)

Lütfi Oktay A. (Bireysel Bağışçı)

Berfu Salıcı Y. (Bireysel Bağışçı)

Serhat Y. (Bireysel Bağışçı)

Takım hakkında daha fazla bilgi almak için instagram hesaplarına göz atabilirsiniz.

(IG: robin_8263)