Resim Kulübü

Kulübün Adı :   Resim
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı :

Resim kulübünün öncelikli amacı; öğrencilere sanat kültürünü ve sanat sevgisini aşılayarak, resim tekniklerini öğrenmelerine yardımcı olmaktır.
Çizim becerileri gelişmiş,  eleştirel ve estetik bakış açısıyla sanatsal etkinliklerin içeriğini anlayıp,  bilinçli bir  şekilde takip eden bireyler yetiştirmek, resim kulübünün bir diğer hedefidir.

Kulüp amaçları

• Resim uygulama çalışmaları yapmak
  • Sanat Tarihi söyleşileri gerçekleştirmek
  • Öğrencilerin sanat gündeminden haberdar olmalarını sağlamak
  • Galeri ziyaretleri gerçekleştirmek
  • Ünlü ressamlarla buluşmalar düzenlemek ve onlarla röportajlar gerçekleştirmek.

Kulüp projeleri / etkinlikleri

• Yıl sonunda bir  resim sergisi düzenlemek
  • Sergi ve müzelere geziler düzenlemek.
  • Farklı zümreler ile işbirliği yaparak, disiplinler arası sanat çalışmaları gerçekleştirmek.

Gerçekleştirilen etkinlikler

• 9. Sınıflar ile Tophane – i Amire’de Post Empresyonist Resim Koleksiyonu sergisi gezildi.
  • Akbank Sanat Atölyesi Öte/de/ki Mimarlık isimli sergi gezildi ve atölye uygulaması yapıldı.
  • Müzik Kulübü ile İşbirliği ile gerçekleşen “Yuvarlak Masa Toplantıları” projesi kapsamında, Öğr. Gör. Piyanist Atılgan Kaptanoğlu ile söyleşi organizasyonu gerçekleştirildi.
  • Eyüboğlu Çamlıca Ortaokulu’nda gerçekleşen 21. Aktif Resim Yarışmasına katılındı.
  • 10. ve 11. Sınıflar kategorisinde: Birincilik Ödülü ve Mansiyon, 9. Sınıflar Kategorisinde: İkincilik Ödülü
  • Resim kulübü ile Akbank Sanat Atölyesine gidildi. Yüzler isimli sergi gezildi. Linolyum baskı çalışması yapıldı.
  • Fransızca Bölümü ile işbirliği ile gerçekleşen “Petit Paris” projesinin dekor çalışmaları yapıldı.
  • Sosyal Bilimler Zümresinin organizasyonu olan “Deprem Haftası Etkinliği” kapsamında afiş çalışmaları yapıldı.
  • Mendeleyev Tablosunun 150. yılı kapsamında, Fen Zümresi ile işbiliği yapılarak,, 10. sınıflarla resim derslerinde Mendeleyev Tablosu hazırlandı. Fen Haftası etkinliklerinde sergilendi.
  •  Resim Kulübü ile birlikte “Mamut Art Project” festivali gezildi.
  • Resim Kulübü öğrencileri ile Fevziye Mektepleri tarafından     düzenlenen “ Gazete Üzeri Aktif Resim Yarışması”     etkinliğine katılındı. 9. sınıflar ve 11. sınıflar kategorisinde iki adet birincilik ödülü kazanıldı.
  •  Matematik     Haftası kapsamında, 9. sınıf öğrencileri ile yapılan Op –     Art resim çalışmaları sergilendi.
  •  Edebiyat Bölümü, Fransızca     Bölümü ve Medyatek Bölümü ile ortak olarak gerçekleştirilen     “Söz Sokakta” projesi kapsamında, grafiti resim çalışması ve afiş sergisi yapıldı.
  • Edebiyat Bölümü ile işbirliği ile gerçekleşen “Sevdadandır” projesi kapsamında, resim kulübü öğrencileri tarafından etkinlik için seçilen şiirler yorumlandı ve sergilendi.
  • “3. Sanat Buluşması” projesi kapsamında, yıl sonu resim sergisi gerçekleştirildi.