Rennes Kimya Yüksek Okulu: ENSCR

18 Aralık Cuma günü, üniversite eğitimlerini Fransa'da gerçekleştirmek isteyen lise 2, lise 3 ve lise 4. Sınıf öğrencilerimiz, ENSCR'nin idarî temsilcisi M.Briend ile bir araya geldiler.

Öğrencilerimiz,  Ecole Nationale de Chimie de Rennes’i, kampüse dair genel bir sunumla keşfetmeye başladılar.

Sunum esnasında, M. Briend birçok bilgi verdi.

Okul, Fransa’nın kuzey batısında Rennes şehrinde bulunuyor. Öğrenciler, 2 yıl hazırlık ve 3 yıl mühendislik eğitimi gördükten sonra mühendislik diplomasına sahip oluyorlar.

20 kadar Kimya okulunu içeren FGL’nin (Fédération Gay Lussac) hedefi endüstri alanındaki meslekler için öğrenci yetiştirmek.

Rennes’de bulunan bu okulun bir özelliği, diğerlerine göre daha uluslararası bir yapıya sahip olması. İlk iki yılda öğrencilerin %50’si, daha sonraki yıllarda ise öğrencilerin %15’i yabancı.

Öğrencilerimiz Fransız öğrencilerden farklı olarak, 2 senelik hazırlık sonrası sınavsız 3. yıla geçiş hakkına sahip oluyorlar.

Bu okulun bir diğer avantajı da, 40-50 öğrencilik gruplar, 25 kişilik çalışma grupları ve pratik çalışmalarda birebir destek sunulması.

Eğitim sürecinde öğrenciler, 15 günde veya 3 haftada bir sınavdan geçiyor ve sene sonunda sınava girmeden, yıl içindeki not ortalamalarıyla değerlendiriliyorlar. Öğretim yılı Eylül – Mayıs ayları arasında oluyor ve öğrenciler kimya, fizik, matematik ve yabancı dil eğitimlerinden geçiyorlar.

Uzmanlık alanı 4. ve 5. yıllarda seçiliyor. Önceki yıllarda ise daha çok genel bir eğitim veriliyor.

Üç yıllık mühendislik eğitiminde, öğrencilerin her yıl farklı bir kuruluşta staj yapmaları gerekiyor.

Kolay iş imkanı ve iyi bir kazançla iş yaşamlarına başlayabiliyor. Bu okuldan mezun olanlar, genellikle; Çevre – eko endüstriler, metalürji, enerji, kozmetik, ulaşım, ilaç ve biyoteknoloji gibi alanlarda iş buluyorlar.

Okulda, dersler dışında ayrıca birçok kulüp öğrencilerin günlük yaşamını daha aktif bir hale getiriyor. Bunlar arasında gastronomi, tiyatro, müzik, dalış, fotoğrafçılık, ilk yardım, kürek gibi kulüpler bulunuyor.

Öğrencilerimizin hayli ilgisini çeken okul tanıtımının sonunda gelen sorulardan bir kısmı okula giriş şartları, yaşam giderleri ile ilgiliydi. Ayrıca öğrencilerimiz iki yıllık hazırlık sonrası, Lille, Strasbourg, Clermont Ferrand ve Pau gibi diğer şehirlerdeki mühendislik okullarına da yönelebileceklerini duymaktan mutluydular.

Konferansı izlemek için BURAYA tıklayınız.

Sunumun PDF hali için BURAYA tıklayınız.