Profesyonel Buluşma : İstanbul Tıp Fakültesi Ziyareti…

Üniversiteye Doğru Projesi - "Akade-Medikal Günleri ! "

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu sene 2. kez düzenlediği "Akade-Medikal Günleri" tanıtım organizasyonu, ileride tıp eğitimi almak isteyen 3 öğrencimizi çok etkiledi.

Türkiye’nin en eski ve köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, geleceğin doktor adaylarına tıp fakültesinin farklı dallarını yerinde ve uygulamalı olarak tanıtmayı ve mesleğe anlamlı bir bakış oluşturmayı hedeflemektedir.

Sabah oturumlarında, farklı branşlardan pek çok kıymetli hocadan kısa ders örnekleri alan öğrencilerimiz, öğleden sonra, üniversitenin sunduğu faydalı program sayesinde pratik kısmına geçerek laboratuvar uygulamalarına katılma şansını elde etti.

Bu etkinlik sayesinde, doktorluk mesleğini düşleyen öğrencilerimizin, bu hayallerini gerçeğe dönüştürme yolunda motivasyonları çok yükseldi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tanıtım etkinliğinde çok keyif aldım. Tıp öğrencilerinin 5-6. sınıfta bile sosyal etkinliğe katılıyor olmaları beni etkiledi, açıkçası çok yoğun olduklarından sosyal etkinliklere ayırdıkları zamanın daha az olacağını düşünürdüm. Okul binalarının fiziksel koşulları yetersiz görünmesine rağmen derslikler her türlü bilimsel çalışma için uygundu. Öğretmenleriyle, öğrencileriyle ve üniversite kampüsüyle her şey güzeldi.  Öğrenciler bize her konuda birebir yardımcı oldu, öğretmenler ise içtendi ve daha bu fakülteyi kazanacağımız bile belli olmadığı halde bizleri sahiplendiler. Basitleştirilmiş dersler bile çok ilgimi çekti ve tüm bunlar beni tıp okumaya daha çok heveslendirdi.Işıl (12D)