Paylaşmak Güzeldir

Sosyal sorumluluk projesi

12 Haziran Çarşamba günü Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kulübü öğrencileri büyük bir heyecanla Eyüp Çocuk Yuvasına gittiler. Öğrencilerin büyük önem verdiği bu sosyal sorumluluk projesi birkaç yıldır süren anlamlı bir proje.
Bu proje sayesinde öğrencilerimiz UNESCO Kültür Miras Listesinde yer alan zenginlikleri de keşfetme fırsatı yakaladı.

Paylaşmak Güzeldir

“Sosyal sorumluluk projesi” kapsamında Dünya Kültür Mirasları’na sahip çıkma bilincini ve iki kurumun öğrencileri arasında kardeşlik duygularını geliştiren etkinliğin  bu yılki teması “Paylaşmak Güzeldir”… Bu projeyle UNESCO Kültür Miras Listesi’nde yer alan “İstanbul Yedi Tepe” Eyüp Çocuk Yuvası’ndan 12 öğrenci ile birlikte gezildi. Bölge, tarihi, coğrafi ve sosyo-kültürel anlamda tanıtıldı.

Eyüp Çocuk Yuvası ile işbirliği kapsamında yapmış olduğumuz bu gezi benim için çok anlamlıydı. Çocukları çok severim ve onların en küçük bir mutluluğu beni de mutlu etmeye yeter. Çocuk yuvasındaki kardeşlerimizle tanışmak, onlarla bir gün geçirmek ve İstanbul’un güzelliklerini onlarla birlikte keşfetmek benim icin unutulmaz bir andı. Onların ve bizim hayatlarımızı karşılaştırdığımızda, aslında günlük dertlerimizin ne kadar önemsiz olduğunu ve onların mutluluğunu gördüğümde en ufak şeylerle bile mutlu olunabileceğini öğrendim. Başta da söylediğim gibi, bu açıdan düşündüğümüzde hem öğretici hem de manevi açıdan unutulmaz bir geziydi. Bize bu imkanı sağlayan başta çok değerli öğretmenlerime sonra okul idaresine teşekkür ederim. Onlar sayesinde hayatım boyunca unutamayacağım bir anıya sahip oldum.
Ceylin

12 Haziran’da  Kültür ve Tabiatı Koruma Kulübümüzün “Sosyal sorumluluk Projesini” gerçekleştirdik. Bu etkinlikte Eyüp çocuk yuvasındaki kardeşlerimizle, tarihi yarımadada yer alan müzeleri, Fener Rum Ortadoks Lisesi’ni ve UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan “Yedi Tepeyi” dolaştık. Kardeşlerimle ve arkadaşlarımla spor ve kültürel etkinlik içeren unutulmaz bir gün geçirdik. Gezdiğimiz yerler çok ilgi çekiciydi, fotoğraf çektik ve çok eğlendik. Gezinin sonunda  “Paylaşmak Güzeldir” teması hepimizin yaşamında en önemli izlenimdi. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…
Başak

Gerçekleştirilen bu proje manevi anlamda bizim için büyük bir zenginlikti. Hepimizin görmezden geldiği bu küçük çocukların hayatlarına ufacıkta olsa dokunmak ve onları gülümseterek yaşamlarına dokunmak bizim için eşsiz bir deneyimdi.
Lemi

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kulübü olarak yaptığımız bu gezide Eyüp Çocuk Yuvası’ndan çocuklarla vakit geçirmek ve İstanbul’un Yedi Tepesini gezmek benim için büyük bir zenginlikti. Kardeşlerimizi mutlu ettik ve kalplerine dokunduğumuzu hissettik. Rehberimizin de yardımıyla yaşadığımız şehiri daha iyi tanıdık. Gezinin sonunda çocuklarla kurduğumuz bağ ve onlardan ayrılma düşüncesi bizi duygulandırdı. Böyle gezilerin okulumuz tarafından daha çok yapılmasını ve daha çok çocuğun hayatına dokunarak  bir gün dahi olsa onları mutlu etmeyi çok isterdim. Çünkü “Paylaşmak Güzeldir.”
Duru

İstanbul’un tarihi yerlerini ve güzelliklerini gördük. Bu gezimizi  kardeşlerimizle gerçekleştirmek projeye ayrı bir anlam kattı. Onlarla gezdik, top oynadık. Onların mutlu olması ve eğlenmesi bizi de çok mutlu etti. Gezinin sonunda anladık ki, gerçek mutluluk paylaşmak ve farklı yürekleri mutlu kılmaktır.
Orhan