Özel Fransız Lape Hastanesi’nde “Mesleki Gözlem Etkinliği”

Üniversiteye Doğru Projesi

Kariyer planında ruh sağlığı alanını düşünen 28 öğrenci ile 2 Haziran Perşembe günü Özel Fransız Lape Hastanesi'nde "Mesleki Gözlem Etkinliği"ni gerçekleştirdik.

Öğrencilere önceden uygulanan anketler sonucunda belirlenen ve psikoloji ile psikiyatri mesleklerini tanımak isteyen; çalışma alanlarını, özellikle hastane ortamını merak eden öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen etkinlik çok güzel ve verimli geçti.

Özel Fransız Lape hastanesi ile yapılan önemli bir işbirliği;

Etkinlik sırasında öğrenciler, Türkiyenin en köklü psikiyatri hastanesi olan  Özel Fransız Lape Hastanesi’nde mini bir geziye ve mesleki deneyim konferansına katıldılar. Hastane ortamında uzmanlarla yapılan bu etkinlik ile öğrencilerin, psikiyatristlerin ve psikologların çalışma koşullarını görmeleri sağlandı. Konferansa Lape Hastanesi’nden kadrolu bir psikiyatrist ve iki psikolog katıldılar. Konuşmacılar öğrencilere branşlarını, eğitim ve deneyimlerini, hastanenin işleyiş biçimini aktardılar. Sonrasında, öğrencilerin birbirinden verimli ve ufuk açıcı soruları ile konferans zenginleşti ve detaylı anlatımların ardından son buldu.

Bize kapılarını açan, öğrencilere farklı bir deneyim sunan Özel Fransız Lape Hastanesi’ne, Psikiyatrist Dr. Çağdaş Yokuşoğlu’na, Klinik Psikolog Beren Aka’ya ve de Klinik Psikolog Arda Turgay’a çok teşekkür ederiz.

“Yarını bugünden tasarlamaya devam ediyoruz.”

Saint Benoît Lisesi’ne özgü “Üniversiteye Doğru” projesini takip edin !