Ortak Hedefimiz : Öğrencilerimizin Başarısı

Lise 1 Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı

Yepyeni bir eğitim yılı, yepyeni dersler, yeni heyecanlar...
2014-2015 Öğretim yılı Lise 1. sınıflar bilgilendirme toplantısı, velilerimizin yoğun bir katılımı ile okulumuz Gösteri Salonunda, 30 Eylül 2014 Salı günü, gerçekleştirilmiştir.

Her öğretim yılı başında geleneksel olarak düzenlenen toplantının amacı Lise 1. sınıflarımızın ders programını, okul takvimini, eğitim kadrosunu, bu seviyedeki işleyişi ve Milli Eğitim Bakanlığı Sınıf Geçme Yönetmeliğini velilerimize aktarmaktır.
Lise Müdürümüz Sn. Pierre GENTRIC’in konuşmasıyla başlayan toplantı, Türk Müdür Başyardımcısı Sn. Gülay DOĞUSOY’un konuşması ile devam etmiştir.
Okul Müdürümüz Sn. Pierre GENTRIC, Lise 1. sınıf öğrencilerimizin bu sene görecekleri derslerin çeşitliliğine değinmiş ve öğrencilerimizin başarılarında okul-veli ilişkisinin önemini vurgulamıştır.
Okulumuz Türk Müdür Başyardımcısı, Sn. Gülay DOĞUSOY, öğrencilerimizin çok yönlü gelişmeleri için, derslerinin yanı sıra, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere verdiğimiz önemi belirtmiş ve öğrencilerimizin başarılarında velilerimiz ile işbirliğinin önemi üstünde durmuştur.
Toplantı zümre başkanlarımızın, branş öğretmenlerini tanıtması, ders programlarını ve hedeflerini açıklaması ile devam etmiştir.
Zümre başkanlarımız, zümrelerarası işbirliğinin önemini ve öğrencilerin düzenli çalışma ve verilen ödevler sayesinde başarılarını arttıracaklarını ve geçen sene uygulamaya konulan Moodle Platformunun bu sene de yoğun olarak kullanılacağını açıklamışlardır.
Zümre Başkanları sunumları sırasında, öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişmelerinde çok önemli gördüğümüz gelenekselleşen Yurt içi ve Yurt dışı Eğitim Gezilerimizden, Öğrenci Değişim Programlarımızdan bahsetmişlerdir.

Lise 1. sınıflar Müdür Yardımcısı Sn. Göksel EKMEKÇİ, okul idaremizi, Lise 1. sınıf rehber öğretmenlerimizi ve rehberlik servisi seviye sorumlumuzu velilerimize tanıtmıştır. Sunum velilerimize, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği hakkında bilgi aktarımı ile devam etmiştir.

Velilerimiz, akademik ve idari açıklamaların ardından, okul bahçesinde düzenlenen ikram sırasında, idari kadromuz ve öğretmenlerimiz ile yakından tanışma ve fikir alışverişi fırsatı buldular.
Sıcak bir atmosferde geçen toplantının ardından velilerimizin okulumuzdan mutlulukla ayrılmalarını görmek tüm eğitim kadromuzu bir kez daha yüreklendirdi.

Tüm Lise 1 öğrencilerimize başarı dolu, iyi bir öğretim yılı diliyoruz !
Sunum : Lise 1 Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı