Organik Tarım Kulübü

Kulübün Adı :   Sürdürülebilir tarım (Permakültür) – Organik tarım
  Dil :   Türkçe

Kulüp Tanım:

Sürdürülebilir tarım ya da diğer adıyla permakültür; Japon tarımcı Masanobu Fukuoka’nın organik tarım modelinden yola çıkılarak tasarlanmış bir kavramdır.
Sürdürülebilir tarım, ekoloji, biyolojik tarım, etik ve felsefe gibi birçok farklı kavramları kullanır.
Sürdürülebilir tarımı deneyimlemek için lisemiz özel bir alan ayırmıştır.

Kulübün hedefleri

• Sürdürülebilir tarımın nasıl yönetileceğini öğretmek ve hayvanlar ve bitkiler için yeni yaşam alanları keşfettirmek.
  • Öğrencilere etik ve ilkelere bağlı bir eğitim vermek. Çevreye saygı duymak.
  • Bu alanda uzmanlaşmış kimseleri okulumuza davet etmek ve okul içi etkinlikler gerçekleştirmek.
  • Çalışmanın önemli bir bölümünü doğanın gerçekleştirmesini sağlayacak bir sistem tasarlayabilmek için doğayı incelemek.
  • Ekosistemi kavramak ve doğaya karşı gelmek yerine, doğayla birlikte çalışmak. Sentetik kimyasallar  ve hayvansal gübre gibi dış etkenlere olan ihtiyacı sınırlandırmak.

Kulübün içeriği :

• Beykoz’da bir sürdürülebilir tarım bahçesini ziyaret etmek. Her dönem, bir defa bu bahçede çalışmak.
  • Bu tarım türünü yerinde incelemek ve bir organik tarım uzmanı ile söyleşmek.
  • Saint Benoît, Lisesi’nde bir sürdürülebilir tarım bahçesi girişiminde bulunmak ve Saint Benoît bahçesine soya tohumları ekmek.
  • Organik tarımla elde edilmiş çay ile düzenlenen bir Japon töreni. Uzman Japonlarla bu çayı tatmak.
  • Lisede sürdürülebilir tarıma yönelik bir farkındalık oluşturmak.
  • Organik tarıma ilişkin bilimsel makaleleri okumak ve anlamak.

Öngörülen proje :

• Organik tarım üzerine yazılmış İngilizce bir kitabı Türkçe’ye çevirmek. Tercüme sona erdikten sonra, kitabı yayınlanabilir..
  • Sürdürülebilir tarım sergisi.
  • Fen Bilimleri Festivaline katılım.