Okuma – Tartışma : Tiyatro Metni Sahnelemek

Eugène Durif L3 öğrencileriyle...

Tiyatro çalışmaları sırasında, Lise 3 öğrencileri aşağıdaki konular üzerinde çalıştılar :Bir tiyatro metnini sahnelemek ne anlama gelmektedir ?
Tiyatroyu diğer edebi türlerden ayıran özellik nedir ?
Tiyatro metnini okuyan kişinin hayal dünyası, okuduğu metni nasıl canlandırmaktadır?Bu ve benzerisoruları öğrencilerimiz, Frankofoni Festivali süresince konuk sanatçı olarak Saint Benoît Lisesi’nde olan Fransız drama yazarı, yönetmen ve komedyen Eugène Durif’e sorma fırsatı bulmuşlardır .Eugène Durif’in “Mais où est donc Mc Guffin ?” adlı eserinden yapılan alıntılar doğrultusunda, hem doğrudan tiyatro oyununu, hem de sahnelemenin farklı açılarını tanıtan bir sunum aracılığıyla, öğrenciler ile yazar Eugène Durif, tiyatro metninin doğasının nelerden oluştuğu hakkında söyleşi yapmışlardır : Oyun düzeni (oyun ve oyuncunun diksiyonu, dekor, aksesuarlar, ışık).