Okul İçi Demokrasi Dersi… Öğrenci Meclisi!

Vatandaşlık görevi... "Güçlü Meclis ! Güçlü Saint Benoît!"

Güzel bir seçim sürecinden sonra, öğrencilerimiz, okul içi demokrasiyi en iyi şekilde işletmek için Öğrenci Meclisi başkanını, yönetim kurulu üyelerini ve öğrenci temsilcilerini seçtiler. Eğitim kadromuz, vatandaşlık eğitiminin gelişimi kapsamında öğrencilerin oy kullanma konusunda farkındalık kazanmalarına önem vermekte. Bu yıl, seçim tüm sınıflarda, öğrencilerin kendi tablet ve bilgisayarlarını kullanarak oy vermeleri sonucu çok kısa bir zaman diliminde gerçekleşerek sonuçlar açıklandı.

2018-2019 Öğrenci Meclisi

Öğrenci Meclisi seçimi için oluşturulan “okul seçim kurulu” görevini en iyi şekilde yerine getirerek seçimin sağlıklı bir biçimde tamamlanmasında en önemli rolü oynadı.

5 Ekim 2018, Cuma günü yapılan seçimde 12 B sınıfından Ata 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Ata, yaptığı etkileyici konuşmadan hemen önce tüm arkadaşlarının huzurunda yemin ederek görevine başladı

Seçilmiş olduğum Öğrenci Meclis Başkanlığı görevini başta Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı kalarak,
Saint Benoît Fransız Lisesi’nin geçmişten geleceğe uzanan milli, insani,
manevi ve kültürel değerlerini benimseyip koruyup geliştirmek için çalışacağıma,
Saint Benoît Lisesi kimliğinin bir parçası olarak insana ve çevreye karşı daima saygılı olacağıma,
görev ve sorumluluklarımı bilerek bunları davranış haline getireceğime,
bu onurlu vazifeyi yerine getirirken tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı kalacağıma; hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Meclis Başkan Yardımcılıklarına;

• 12 B sınıfından Tunahan
  • 12 C sınıfından Doruk
  • 12 A sınıfından Gökhun
  • Saymanlığa 9 B sınıfından Ege
  • Yazmanlığa da 10 E sınıfından Ata seçildiler.

Öğrenci meclisi Seviye Koordinatörleri olarak da;

• Haz F sınıfından Egemen
  • 9 F sınıfından Hasan
  • 10 F sınıfından Ufuk
  • 11 E sınıfından Umut
  • 12 B sınıfından Aykut seçildiler.

Meclis Başkanı ve Meclis üyelerinin röportajına bakınız

2018-2019 Öğrenci Meclisi’ni kutluyor, başarılar diliyoruz !