Öğrencilerimizin Eşsiz Bienal Deneyimi

Saint Benoît Lisesi- İKSV İş birliği

Saint Benoît Lisesi eğitiminde kültür ve sanata büyük önem vererek, birçok sanatçıyı  öğrencilerle buluşturuyor; sanatsal ve kültürel etkinliklerle, öğrencilerin yetenek ve kendilerini ifade etme biçimlerini ortaya çıkarmasını amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda bu yıl 50. yılını kutlayan Türkiye’nin alanında en önemli kurumlarından  İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile festivallere ve bienale destek vererek farklı iş birlikleri geliştirmeye devam ediyoruz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 17 Eylül – 20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 17. İstanbul Bienali kapsamında, bienal sanatçıları ve rehberleri ile öğrencilerimizi bir araya getirerek  çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik.

Tarek Atoui ile Ses Atölyesi

Öğrenciler, İKSV Alt Kat, İstanbul Bienali işbirliği ve Vuslat Vakfı’nın proje partnerliğiyle, bienal boyunca Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda Tarek Atoui’nin bir ses enstalasyonunun etrafında organize edilmiş  atölye çalışmalarına katıldılar.

Öğrencilerimiz sanatçı ile tanışıp, sanatçının eseri üzerinden kendisiyle sohbet ettiler ve sanatçıya merak ettikleri soruları sordular.

Lise son sınıf öğrencileri rehberliğinde Pera Müzesi ziyaretleri

Sanat tarihi dersini seçen lise son sınıf öğrencileri Eylül ayında Pera Müzesi’nde bulunan işleri bir Bienal rehberiyle gezdiler. Bu gezi sırasında bienalin rehber koordinatörü Pelin Kuş öğrencilerimize rehberlik eğitimi verdi.

Bu tur sonrası rehber olan 12. sınıf sanat öğrencileri Kasım ayı boyunca okulumuzun hazırlık öğrencilerine Pera Müzesi’nde rehberlik ettiler. Büyük bir heyecanla geçen gezilerde sanat tarihi öğrencileri bienal ve eserler hakkında öğrendiklerini hazırlık sınıfı öğrencileri ile paylaştılar.

Büyük avluda konser

15 Eylül Perşembe akşamı bienal kapsamında okulun büyük avlusunda dev bir sahne kurularak bienal sanatçılarının ve özel davetlilerin katıldığı  bir konser düzenlendi.  Sanatçı Renato Leotta ve besteci Federico Bisozzi’nin ortak projesi “CONCERTINO PER IL MARE” projesinde sahnede 50 müzisyen yer aldı.

Öğrencilerimize unutamayacakları bir deneyim yaşatan İKSV’ye tüm emekleri için teşekkür ederiz. Daha nice festival ve bienallere!

Bienal hakkında

Bu yıl 17.si düzenlenen İstanbul Bienali, Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendi. 500’ün üzerinde katılımcının 50’yi aşkın projesi yer aldı.

Bienal, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy ve Zeytinburnu’nda yer alan 12 sergi mekânının yanı sıra, şehrin dört bir yanında sayıları 50’yi aşan sahaf, kitapçı, lokanta, sinema ve hastanelere ek olarak bir radyo istasyonunda izleyiciyle buluştu.

Bienal hakkında detaylı bilgi için BURAYA tıklayınız.