Öğrencilerimizden Atamızın Anısına Özel Bir Program

Türk milletinin kurtarıcısı, Cumhuriyet’in kurucusu, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 84. yıl dönümünde anmak için Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program talep üzerine 22 Kasım 2022 akşamı veliler için yeniden sahnelendi.

Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde bir milletin kurtuluş mücadelesinin; Cumhuriyetimizin kuruluşunun; çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye için yapmış olduğu atılımların anlatıldığı programda okunan şiirler,söylenen şarkılar, izini sürdüğümüz anılar, sahnede atılan adımlar gençlerin Atatürk’e duydukları bağlılığın ve sevginin göstergesiydi.

Program kaydı ve öğrencilerle röportaj videosu:

Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri Atatürk’ün, şu sözlerini unutmamaktadır: “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

Öğrencilerimiz bu güveni boşa çıkarmamak için onun fikirlerini yaşatmaya, emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya ve aydınlık yarınlara ulaşmak amacıyla çalışmaya devam edecektir.

Onun maddi hayatı 1938’de on kasım sabahı sona ermiş olsa da , o aslında yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşamaktadır. Bilinmelidir ki halkıyla bütünleşerek kendi ulusunun yazgısını değiştirmiş olan Atatürk bizlerledir.

Saygı ve özlemle…