Öğrencilerimiz, Yunanistan’da Gerçekleşen Hanoiti Uluslararası Folklor Festivali’ndeydiler

20 ülke, 40 gösteri !

Folklor Kulübümüzün öğrencileri Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde düzenlenen ünlü Hanioti Uluslararası Folklor Festivali'ne katıldılar. Festivalde, dünyanın dört bir yanından toplam 20 ülke, ülkelerini ve kültürlerini tanıttı. Saint Benoît Lisesi de Türkiye'yi gururla temsil etti.

Halk oyunları, farklı kültürelere açılım

Gelenekselliği öne çıkaran halk oyunları, eskiden insanların sosyalleşmesine yönelik bir etkinlikti. Günümüzde ise, bu dans biçimi, ülke veya kültür gözetmeksizin, özel bir dönemi veya yeri temsil etmekte. Her halk oyunu, seyiricisini dünyanın farklı bir bölgesine götürmekte. Kostümler, hareketler, müzik,… tüm bunlar temsil edilen kültüre ait bir öge.

Ülkenin veya yörenin kültürel mirası, bu halk oyunları ve ezgiler sayesinde nesilden nesile aktarılmakta. Avrupa, Amerika, Afrika’dan tüm halklar kimliklerini geleneksel danslar aracılığıyla belli etmekteler.

Folklor Kulübü, Yunanistan’daki Hanioti Uluslararası Folklor Festivali’nde

Hanioti Uluslararası Festivali’nde, toplam 20 ülke temsil edildi. Saint Benoît Lisesi’nin Folklor Kulübü, Türkiye’ye tek başına temsil etmekten büyük gurur duydu.
Festivalde, öğrencilerin birkaç hafta boyunca çalıştıkları iki gösteri, seyircilerin beğenisine sunuldu.
Renkli kostümleriyle, öğrencilerimiz, kardeşlik kavramına dayaranarak Türk kimliğini ve kültürünü sahnelemek amacıyla eleleydi.

Folklor Külübümüzün Hedefleri

• Bir kültürler beşiği olan ülkemizin çeşitli yörelerine ait dansları öğrencilerimize tanıtıp sevdirmek.
  • Öğrencilerimizin ulusal zenginliklerimizi evrensel boyuta taşıma yolunda özgüven duymalarına katkıda bulunmak.
  • Türk halk dansları aracılığıyla, gençlerimizin ritim duygusunun ve müziğe uygun hareket yeteneğinin gelişmesini sağlamak.
  • Ortak hareket etme ve paylaşma duygusunu geliştirerek, öğrencilerimize takım ruhunu aşılamak ve takım çalışmalarındaki başarılarına destek olmak.