Öğrencilerimiz Selanik ve Manastır’da Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıyor…

Atatürk'ü Anma Haftası

Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri, UNESCO Kulübü olarak, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası'nda Yunanistan, Makedonya (Manastır), Ohrid, Selanik ve Kavala gezisinde Atamızı anacaklardır.

GEZİ PROGRAMI;
Yunanistan, Makedonya (Manastır), Selanik ve Kavala

1. Gün (7 Kasım 2019 – Perşembe): İstanbul
Akşam saat 20.00’de Kadıköy Evlendirme Dairesi yanından, 20:30’da Okul önünden hareket edilecektir. İpsala (Türk), Kipi (Yunan) Sınır Kapılarında Gümrük & Pasaport işlemlerinden sonra Yunanistan’a giriş yapılacaktır.

2. Gün (8 Kasım 2019 – Cuma): Manastır – Ohri – Makedonya

Sabah saatlerinde Makedonya’ya varılacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk askeri eğitimini almış olduğu ve Atatürk Müzesi olarak düzenlenmiş olan Manastır Askeri İdadisi ziyaret edilecektir. Buradaki anı defterine Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri duygu ve düşüncelerini paylaşacaklardır. Sonrasında, Kadı Mehmet Efendi Camii, Bedesten, Eski Çarşı, Saat Kulesi gezilecektir.

14:00’da Manastır’dan hareket edilerek Ohrid’e varılacaktır. Panoramik şehir gezisi yapılıp Ayasofya Kilisesi, Roma döneminden kalan amfitiyatro, Safranbolu’ya benzer ev ve sokakları, Meşhur Ohrid İncisi Dükkânları ve Ohrid Gölü incelenecektir. Ohrid’e bir gece konaklanacak, sabah 08:30’da Selanik’e hareket edilecektir.

3. Gün (9 Kasım 2019 –Cumartesi): Selanik

Selanik Şehir Turu yapılacaktır. Bu kapsamda; Acropolis, Bizans surları, Eski Selanik, Kale, Makedonya Bakanlık Binası, Aristoteles Üniversite Kampüsü, Rodanda, Ag. Dimitri Kilisesi, Şadırvan, Helexpo International Fuar alanı, Döner Kule, 19.YY Neo Klasik Yapılar, Averof Limanı, Beyaz Kule, Makedonya Tiyatro Binası, Hamza Bey Camii, Hamam ve Bedesteni, “B.İskender, E. Venezelos, P. Konstantin” Heykelleri, “Ag. Dimitri, Egnatia, Tsmiski” caddeleri gezilecektir.

4. Gün (10 Kasım 2019 – Pazar): Selanik – Kavala – İstanbul

Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz, Atatürk’ün doğduğu evde Selanik Başkonsolosluğu bünyesinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına katılacaklar. Törenden sonra; Kavala’ya hareket edilecek, Kavala Şehir Turu kapsamında; Su kemerleri, Liman, 19.YY Neo Klasik Yapılar, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli, Teodora Kimissi Kilisesi ve Deniz Feneri gezilecektir. Bu gezinin ardından İstanbul’a hareket edilecek Xanthi (İskeçe), Komotini (Gümülcine), Alexandroupoli (Dedeağaç) bölgeleri görüldükten sonra, Türkiye’ye giriş yapılacak, Tekirdağ’da akşam yemeğinin ardından önce Saint Benoit Fransız Lisesi önünde daha sonra Kadıköy Evlendirme dairesi önünde saat 22.00’de öğrencilerimiz velilerine teslim edilecektir.