Öğrencilerimiz Okul Öğrenci Meclisi Üyelerini Seçiyor

Öğrencilerimiz temsilcilerini demoktratik bir şekilde bilgisayar başında belirliyor

Saint Benoît Lisesi öğrencileri, demokrasi ve çevreye duyarlı yaşam bilinciyle, bu yıl da 28 Eylül 2018 Cuma günü bilgisayar başına giderek, Okul Öğrenci Meclisi seçimini dijital ortamda gerçekleştirecek ve temsilcilerini belirleyecek.

Demokratik Bir Görüş

Demokrasi, yürütmenin halk yani vatandaşların bütünü tarafından icra edilidği bir yönetim biçimidir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Saint Benoît Lisesi’nin öğrencileri, Okul Öğrenci Meclisi’ni ve Başkanlarını seçerek demokratik bir süreç yaşayacaktır.

Evet, artık seçimler başlıyor ! 4 öğrenci, aday olarak Saint Benoît Lisesi vatandaşlarının karşısına çıkıyor! Bunun bilincinde olan öğrencilerimiz, okul içinde tam bir demokrasi sınavına hazırlanıyor. Bu süreçte öğrencilerimiz, adaylarını demokratik bir şekilde seçmek için kimliklerini de sunacaklar.

Vatandaşlık Eğitimi, Hayat Eğitimi

Okul Öğrenci Meclisi için yapılacak olan bu seçimler, aynı zamanda vatandaşlık ve sorumluluk kavramları ile ilgili bir eğitimdir. Dolayısıyla, öğrencilerden beklediğimiz:

– Demokrasi değerlerinin farkında olmaları

-Tercih yapabilme ve farklı adayların çalışmaları ile ilgili  eleştirel bir bakış açısı sergileyebilmeleri

-Hoşgörü kavramını anlamaları ve arkadaşlarının düşüncelerine  saygı duymaları

-Çevreye saygı bilincini geliştirmeleridir.

Bu değerler, okulumuzdan başlayarak öğrencilerimizin yaşamlarının her alanında yer alacak olan değerlerdir.

Seçim Takvimi ve Çevre Dostu Yaşam Projesi

Öğrenci Meclisi Seçimleri 17 Eylül 2018‘de başlayacak ve 28 Eylül 2018‘de sona erecektir.

Kağıt ısrafını önlemek için, Saint Benoît Lisesi öğrencileri, Çevre Dostu Yaşam projesi kapsamında bu yıl da Okul Öğrenci Meclisi seçimini elektronik ortamda gerçekleştirecektir.

Tüm adaylara bol şans diliyoruz !