Öğrencilerimiz Nantes’ı ve Çevresindeki Tarihi Yerleri Ziyaret Ediyor

"Efsaneler ve Efsanevi Yerler"

Lise 1 öğrencilerimiz şu anda Bretagne Bölgesi’nde Vannes şehrinde bulunuyorlar.
Öğrencilerimizin deneyimlerine aşağıda fotoğraflardan göz atabilirsiniz !

▪ Eren Eriş – Atahan Aktürk :

Bu sabah, okulda arkadaşlarımızla buluştuk. Otobüse binip Nantes’a gittik. Yolculuk 2 saat sürdü. İlk önce Saint Pierre ve Saint Paul katedralini ziyaret ettik. Çok büyük ve tarihi bir yerdi. Daha sonra, Bretagne Bölgesi düklerinin şatosuna gittik. Bay Cochenec bize şatonun tarihi hakkında bilgi verdi ve fotoğraf çektik.

Öğleden sonra boş zamanımız vardı. Nantes sokaklarında dolaştık ve bölgenin yemeklerini tattık. Çok lezzetliydiler ! Daha sonra Vannes’a geri döndük. Dönüşte, müzik dinleyerek çok eğlendik. Vannes’a vardığımızda evlerinde misafir olarak kaldığımız arkadaşlarımız bizi Saint Paul Lisesi’nde bekliyorlardı. Evlerimize döndük ve akşamı ailerle birlikte geçirdik.

▪ Kınar Karagöz – Seren Özer :

Bugün, Saint Paul Lisesi’nden bir öğretmenle Nantes şehrine gittik. İlk önce Orta Çağ’da inşa edilmiş olan Saint Pierre ve Saint Paul Katedralini ziyaret ettik. Daha sonra, Bretagne Bölgesi düklerinin şatosuna gittik. Bay Cochenec bize gezdiğimiz yapılar hakkında bilgiler verdi. Şatonun Düklerin savunması için inşa edildiğini öğrendim. Bu yüzden şatonun etrafında hendekler ve surlar vardı. Orta Çağ mimarisine hayran kaldım. Zaten tarihi yerler benim çok hoşuma gider. Bir sürü fotoğraf çektim. Boş zamanımızda ise arkadaşlarımızın annelerinin bizim için hazırlamış oldukları sandviçleri yedik. Daha sonra, alışveriş yaptık ve artık Vannes’a dönme zamanı geldi. Yorucu bir gündü fakat hepimiz Bretagne Bölgesi’nde olmaktan çok mutluyuz.