Öğrencilerimiz Medeniyet Üniversitesinde

Deneyle öğrenmenin önemi

Okulumuzdan gönüllü öğrenciler, " Moleküler Biyoloji ve Genetik" anabilim dalını yakından tanımak adına, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde "PCR ve Jel Elektroforezi " deneylerini gerçekleştirdiler. Bu deneyim sayesinde öğrenciler üniversitede işlerine yarayacak birçok teknik yönteme tanık oldu ve üniversitede seçmeyi düşündükleri branş konusunda biraz daha fikir sahibi sahibi oldular.

Öğrenci Görüşleri

Medeniyet Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz proje benim için çok yararlıydı. Ben bir süredir tıp mı moleküler biyoloji mi okumam gerektiğine karar vermeye çalışıyordum ve bu proje aklımdaki birçok soruyu cevaplamamı sağladı. PCR ve Jel elektroforezi yapmak bize üniversitede işimize yarayacak birçok teknik yöntem ögretti; mikro pipetleri kullanmayı, agaroz jel hazırlamayı ve DNA polimeraz ile nasıl sentetik bir şekilde nasıl DNA replikasyonu yapıldığını gördük.

Kerem Ö. (11-C)

Laboratuvarda beyaz önlüğümü giyip deney yapmak küçükken kurduğum hayallerden biriydi. Bu hayalim gerçekleştiği için çok mutluyum. PCR ve Jel Elektroforezi teknikleri hakkında bilgi sahibi oldum ve bu tekniklerin işleyişini gözlemledim. Şunu söylemeliyim ki bu deneyim sonrasında “İleride ne olacaksın?” sorusuna vereceğim kesin bir cevabım var.

Nisa Y. (11-C)

Gelecek eğitim hayatımda yapabileceğim projeleri planlama, çalışma prensiplerini düşünebilmem adına çok başarılı bir deneyim yaşadım.

Zeynep E. (Haz H)