Öğrencilerimiz EYP Ulusal Seçim Kongresinde !

Delegelerimiz Lisemizi temsil etmeye hazırlanıyorlar

Öğrencilerimiz, Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 19.Ulusal Seçim Konferansına katılmak üzere büyük bir heves ve motivasyonla çalışıyorlar. Lisemizin yıllardır katılarak başarılar kazandığı bu konferanslarda bir kez daha okulumuzu temsil hakkını elde etmeye azimliler...

1987’de Fontainebleau’da (Fransa) kurulan Avrupa Gençlik Parlamentosu,asıl ismiyle “European Youth Parliament” (EYP), geleceğin toplumunun şekillenmesinde gençlerin aktif şekilde yer almasını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir forumdur.
EYP’nin amaçları; gençleri aktif Avrupa vatandaşlığına teşvik etmek, uluslararası anlayış ve diyaloğu yaymak, öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve gençlerin kendi düşüncelerini ifade edebileceği bir platform oluşturmaktır.Senede 100’den fazla etkinlikle yüzbinlerce gence ulaşan Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun Türkiye’deki ulusal komitesi Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneğidir.
Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 19.Ulusal Seçim Konferansı, 23-27 Kasım
tarihleri arasında Amerikan Robert Lisesi’nde düzenlenecektir.
Konferansa delege olarak katılacak öğrenciler jüri değerlendirmesine tabi tutulacaklardır. Bu değerlendirmede, öğrencilerin konferansın ana dili olan İngilizce’yi kullanma becerileri, komite konusu üzerine yapmış oldukları araştırma ve akademik yeterlilik, liderlik vasıfları, diğer katılımcılarla iletişim düzeyleri ana kriterler olarak dikkate alınacaktır.
19. Ulusal Seçim Konferansına katılacak olan Avrupa Gençlik Kulübü öğrencileri aşağıda yer almaktadır :Miray Şenyüz L3 A, Can Akbaş L3 B, Erkin Kaan Ark L3 C, Buğra Argıt L3 E, Uğurcan Yıldırım L3 F, Egenaz Su Özbek L3 G

Kendilerine başarılar diliyoruz !

Program