Öğrencilerimiz 9. Kez Atatürk’ün İzlerini Takip Ediyorlar !

Selanik - Kavala, Ata’yı Anma Eğitim Gezisi

Lisemiz öğrencilerinden hayli kalabalık bir grup Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Makedonya - Manastır, Selanik-Kavala inceleme gezisine katıldılar; Mustafa Kemal’in çocukluğu ve gençliği döneminde Manastır ve Selanik’te izlediği yolu takip ederek, O’nun yaşadığı mekanlarda, O’nun felsefesini daha yakından tanıma imkanı buldular.

Öğrencilerimiz ilk olarak eğitim hayatları boyunca farklı kaynaklarda okudukları ve fotoğraflarını gördükleri Mustafa Kemal Atatürk’ün, Selanik’te çocukluğunun geçtiği evi ve ilk askeri eğitimini almış olduğu günümüzde Atatürk Müzesi olarak düzenlenmiş olan Manastır Askeri İdadi’sini ziyaret ettiler. Manastır Askeri İdadisinde bulunan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan öğrencilerimiz, Makedonya Manastır çevresini inceleyerek ülkenin tarihi ve kültürel yapısını “yaşayarak öğrenme” fırsatı buldular.
Selanikte Ata’nın doğduğu evi ziyaret etmek duygu dolu anlar yaşattı gençlerimize ! Selanik Başkonsolos’u Sayın Orhan Yalman Bey’den müze ve Atatürk hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz, Selanik’te gezdikleri tarihi ve kültürel yerlerle ilgili bilgilerini arttırdılar, sosyal yaşam içerisinde bulunarak iki ülke insanları arasındaki dostluk duygularını pekiştirdiler.
Gezimizin son günü Selanik ve Kavala’da öğrencilerimiz bölgenin tarihi, sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgi edindiler.

Atatürk’ü anmak üzere her yıl gerçekleştirdiğimiz bu gezi; öğrencilerimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı mekanlarda yaşayarak, O’nu daha iyi anlamalarını sağlıyor, gençlerimize, O’nun İlke ve İnkılaplarına sahip çıkarak, değerlerini her şartta geleceğe taşıma bilincini aşılamaktadır.