Öğrencilerimiz için BYOD (Kendi Cihazını Getir) Dijital Politikası

Dijital anlayışta yaşanan dönüşüm...

Eylül 2016'dan itibaren Saint Benoît Lisesi dijital alanda ek bir gelişme kaydederek BYOD’a geçti.
Hem okul, hem de öğrenci bu gelişmeden kazançlı çıkıyor, çünkü öğrenci bildiği, sevdiği ve alışkın olduğu bir dijital cihaz seçip kullanıyor.

▪ BYOD nedir?

BYOD, « Bring Your Own Device » (Kendi cihazını getir) cümlesinin kısaltması olan BYOD,  sistemi 2005 yılına doğru şirketlerde, kısa bir süreden beri ise eğitim kurumlarında, sınıflarda kullanılmaya başlandı. BYOD, Kullanıcısına her yerde ve her zaman kendi şahsi dijital cihazıyla çalışma olanağı sunmaktadır.

• HARDWARE – donanım

Çocuğunuzun tablet bilgisayar seçiminde size yardımcı olacak BYOD fişini indirmek için TIKLAYINIZ.

• SOFTWARE – yazılım

– Mac OS: Gerekli yazılımları indirmek ve yüklemeye başlamak için TIKLAYINIZ.

– Windows: Gerekli yazılımları indirmek ve yüklemeye başlamak için TIKLAYINIZ.

Dijital vatandaşlık Şartnamesi

Dijital vatandaşlık şartnamesi çerçevesinde, öğrencilere sorumluluk yüklenmesi, başarılı bir teknolojik bütünleşmenin temel öğesidir. Cihazlarının doğru bir şekilde kullanımından sorumlu olan öğrenciler, eğlence ile öğrenimleri için gerekli olan ve okul başarısını arttıran etkinlikleri birbirinden net bir şekilde ayırmalıdırlar.

Bu şartnameye göre, cihazın okul içerisinde kullanılması belirlenmiş maddelere bağlıdır ve cihazın bu kurallara uygun şekilde kullanılmamasının sonuçları da açık ve net olarak belirtilmiştir.

Bilgisayar donanım özelliklerini görmek için buraya tıklayınız: BYOD