İngilizce Eğitimi: Öğrenciler Tarafından Beğenilen Pratik Bir Metod

Achieve 3000 - Actively Learn

Saint Benoît Fransız Lisesi her yıl 180 yeni öğrenciye kapılarını açmaktadır. Bu öğrencilerin çoğu İngilizce eğitim veren okullardan, bir kısmı Fransızca eğitim veren okullardan bir kısmı ise Devlet okullarından gelmektedir. Değişik okullardan gelen öğrencilerimizin hepsi değişik İngilizce seviyelerine sahiptir.

Öğrencilerimiz ilk yıl Fransızca hazırlık sınıfı okurken bir yandan da haftada 5 saat İngilizce dersi görürler. Peki, değişik seviyelerde İngilizce seviyelerine sahip bu öğrencilerimizle çalışırken nasıl bir yöntem izliyoruz? Herşeyden önce, Tüm seviyedeki öğrenciler aynı sınıfta oluyor. Seviye sorununu Achieve3000 ile aşmaktayız. Achieve3000’da her öğrenci kendi seviyesine göre ilerleme gösterir. Öğrencinin ilerlemesi öğretmenleri tarafından kontrol edilir. Her akademik dönemde iki kez dijital çalışmalarındaki seviyelerini gösteren karne ile öğrenci ve veliler aynı anda bilgilendirilir.

Hazırlık ve Lise 1’de İngilizce derslerinde öğrenciler, ders kitaplarının yanında, kendi seviyelerine uygun ve ilerleme sağlayabilecekleri bir online platform olan Achieve3000’dan okumalar yapıyorlar.

Lise 2 derslerinde okuma ve yazma ağırlıklı ders kitapları ile birlikte yine İngilizce online ders platformlarından MyEnglishLab ve Actively Learn kullanıyorlar.

Lise 3 derslerinde güncel konuları içeren ders kitaplarından edinilen kelime bilgilerini dönem içinde hazırladıkları sunumlarda sözlü, yazdıkları makallelerle yazım yeteneklerini geliştiriyorlar. Tüm bu çalışmalar google drive üzerinden öğretmenleri ile paylaşılıyor ve iletişime geçiliyor.

12 sınıf öğrencilerimiz ingilizceyi üniversite seviyesinde kullanma ve anlama yeteneğini elde etmeleri için  IBT TOFEL çalışması yapıyor. Akademik görevlerini yerine getirirken okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini geliştiriyor ve sınava hazırlanıyorlar.

Achieve3000 nedir? Nasıl Çalışır?

Farklılaştırılmış okur-yazarlık eğitiminde dünya lideri olan Achieve3000, bünyesinde yer alan ve her biri 12 farklı okuma (Lexile®) seviyesinde tekrar yazılmış olan binlerce makale ile kişiye özel gelişimi destekler.

Dünya basınında yayınlanmış 15.000’den fazla makale vardır ve bu makaleler sanat, tarih, bilim ve teknoloji gibi pek çok alanı kapsar.

Makaleler etrafında hazırlanmış olan aktiviteler, öğrencilerin somut verileri değerlendirerek akademik metinleri doğru anlama ve yorumlama becerilerini geliştirir. Bu sayede öğrencilerin ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyacakları altyapının oluşturulması hedeflenir.

Sene başında her öğrencinin okuma seviyesi, bir tespit sınavı ile bilimsel ve evrensel olarak kabul edilen Lexile® ölçütü bazında belirlenir, bundan sonra tüm makale ve aktiviteler otomatik olarak her öğrencinin bireysel okuma düzeyinde gösterilir.

Arka planda çalışan akıllı sistem, öğrencinin tamamladığı aktiviteleri takip edip verdiği cevaplar doğrultusunda metinlerin zorluk derecesini periyodik olarak günceller.

Öğrencilerin aktivite sonuçları ve okuma seviyelerindeki gelişim; öğretmenlerin süreci değerlendirmeleri için bireysel, sınıf veya okul düzeylerinde raporlanır.

Actively Learn nedir? Nasıl çalışır?

Actively Learn; makale, kısa öykü, ders kitabı, şiir, oyun ve roman gibi birçok farklı türde 3.500 ‘den fazla metin, 5.000’den fazla video, 15.000’den fazla ders planı ve 50.000’den fazla öğretmen materyali içeren; öğrencilerin metinle doğrudan etkileşime girerek anlamlı okumalarını destekleyen dijital okuma platformudur.

Kütüphaneye ek olarak öğretmenlere sınıflarında kullanabilecekleri çevrimiçi ders kitapları, makaleler ve PDF dosyaları gibi içerikler ekleme olanağı sağlar. Ayrıca, okullar kendi takip ettikleri kazanımları da sisteme tanımlayabilir; öğrencilerin derinlemesine okumalarını sağlamak için bu kazanımlara göre tüm içeriğe yönergeler, sorular, notlar ve web bağlantıları ekleyerek kazanımlarıyla eşleştirebilirler.

Platformda hazır bulunan ve öğretmenler tarafından özelleştirilebilen okuma, anlama ve tartışma soruları ile öğrencilerin derse katılımlarını destekler.

Okuma becerilerini geliştirmeye yönelik oluşturulan içeriğinin yanı sıra 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan problem çözme, eleştirel düşünme, iletişim ve işbirliği gibi temel becerileri de destekler.