Nükleer Enerjinin Getirisi

Nükleer Enerjinin Bilimsel Getirileri Üzerine Güncel ve Etkileşimli Bir Münazara

Saint Benoît Lisesi Bilim Festivali 19 Şubat’ta İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsünden yüksek kimyager Dr. Zeyneb Camtakan’ı ağırladı. Dr. Camtakan, 11. Sınıf Fen bölümü öğrencilerine nükleer enerji üzerine çok dinamik ve etkileşimliı bir konferans verdi.
Zeyneb Camtakan’ın bu konferansta amacı, sorunsalı daha iyi anlamak ve nükleer enerjinin enerji üretimi çözümü açısından getirilerini öğrencilerimizin kavramasını sağlamaktı.

İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü Bilgilendirme Merkezi ile İşbirliği

Lisemizden bir grup öğrencinin İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü bilgilendirme merkezine Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu ilk ziyaretten beri Dr. Zeyneb Camtakan ile işbirliğimizin altıncı senesindeyiz. 2015 yılından beri Zeyneb Camtakan düzenli olarak lisemize gelip öğrencilerimizi nükleer enerji konusunda bilgilendiriyor. Akıcı anlatımı, esprili ve kolay anlaşılır üslubu, Camtakan’ın karşısındaki dinleyici kitlesini oldukça etkiliyor. Zeyneb Camtakan, çok güncel ve etkileşime dayalı sunumu sayesinde bir kez daha öğrencilerimizin hayranlığını ve beğenisini kazandı. Ne enerji!

Etkileşimli Bir Biçimde Sürdürülen Konferansta Ele Alınan Belli Başlı Konular

• Nükleer enerji nedir?
  • Nükleer enerji üretiminde kullanılan kaynaklar nelerdir?
  • Nükleer santrallerin çevre üzerine etkisi hakkında ne düşünmek gerekir?
  • Dünya enerji üretiminde nükleer kaynakların oranı nedir?

Bu konuların dışında, konferansta Türkiye’de devam eden nükleer enerji santrali kurma süreci de ele alındı.

Konferans Sonunda Kahoot Quizz Şeklinde Bir Değerlendirme

Konferansın sonunda, her öğrencimiz, konferans sırasında öğrendiklerini Dr. Zeyneb Camtakan tarafından hazırlanan bir Kahoot Quizz ile özel bir değerlendirme şeklinde test edebildi.

Öğrencilerimiz kendilerine sunulan bilgileri büyük bir ilgiyle takip ettiler. Öğrenebildiler, düşüncelerini geliştirebildiler, bazen de sorularına cevap bulabildiler.

Konferansı takip eden bazı öğrencilerimizin sunum ile ilgili değerlendirmeleri şu şekilde :

Alkın: Çok güzel, çok dinamik bir konferanstı. Çok şey öğrendim. İTÜ’ni de ziyaret etmeyi umuyoruz.

Berilsu: Zeyneb hanım o kadar hoş bir şekilde sunum yapıyor ki, bildiklerini bize çok güzel aktarıyor. ITÜ’deki reaktörü yerinde görme ve inceleme fırsatını elde etmeyi umuyoruz.

Kaan: Konferansı çok beğendim, etkili ve canlıydı; bununla birlikte İTÜ’ne de bir gezi düzenlenmesini arzu ediyorum.

Elif: Harika. Gerçekten etkilendim.

Zeynep: Her zaman konuşulan bir konu hakkında bilgi sahibi oldum.. Katıldığım en bilgilendirici ve verimli konferanslardan biriydi.

Arda: Zeyneb hanım bizi ilgilendiren konular hakkında çok başarılı bir konferans gerçekleştirdi. Umarım okulumuz bizi İTÜ’ye de götürür, böylece bu konferans sırasında öğrendiklerimizi yerinde inceleme fırsatı bulabiliriz.