MUN(MFINUE) 2019, İnsanlıktan Uzaklaştırılma Kavramı Üzerine Düşünmek…

Görüşmeler Açısından Yoğun, Arkadaşlık Açısından Zengin Geçen Üç Gün

MFINUE (Uluslararası Avrasya Fransızca Model Birleşmiş Milletler Konferansı), Saint Joseph Lisesi'nin düzenlediği MUN (Birleşmiş Milletler Modeli) kapsamında gerçekleşen iki dilli bir konferans. Bu konferansın dokuzuncu oturumu 8-9-10 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşti.
Ana temasının ''İnsanlıktan uzaklaştırılma'' olduğu konferansta 10 farklı konu üzerinde, 10 ayrı kurul yer aldı.
Gazeteci öğrencimiz Müge'nin kaleme aldığı makaleyi sizlerle paylaşıyoruz.

Gazeteci öğrencimiz Müge’nin kaleme aldığı makaleyi sizlerle paylaşıyoruz.

Saint Benoît Lisesi’nden katılan birçok öğrenciydik, hepimiz için unutulmaz bir deneyim oldu. Konferansa bazılarımız başkan, bazılarımız başkan yardımcısı, delege veya basın mensubu olarak katıldılar.

Konferans Üç Gün Sürdü

İlk gün, açılış törenine katılmak için Süreyya Operası’na gittik. İkinci gün en uzun olan gündü ve çok mutluyduk. Büyükelçilerin konuşması saat 9’da başladı ve günü akşam saat 23:30’da sonlandırdık. Katılımcılar, kurullarda çalışmalar gerçekleştirdiler, röportajlar yaptılar ve kapanış akşamı için eğlenceli videolar çektiler.

Son gün ise 10 Kasım’dı… Atatürk’ü ölüm yıldönümünde anmak için düzenlenen törende bir araya geldik. Daha sonra, MFINUE 2019’un kapanış konferansına katıldık. Konferans resmi olarak sona ermişti.

MFINUE Katılımcılarından Birkaç Yorum :

MFINUE Konferansına katıldığım için çok mutluydum. Mükemmel bir deneyimdi. ECOSOC( Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi) benim çok ilgimi çekiyor. Tartışmalar çok verimli geçti. Üzerinde tartıştığımız konular, gerçekten çözülmeye ihtiyacı olan büyük sorunlardı. Özetleyecek olursam, MFINUE 2019 benim için harika bir deneyimdi.”
Arda

“MFINUE Konferansına katıldığım için çok mutlu oldum. Herkes çok nazikti. Etkinlikler çok anlamlı ve yerindeydi. Bence, konferans biraz yorucuydu, çünkü tüm gün boyunca sürüyordu, ancak yine de hiçbir zaman sıkılmadım. ”
Defne

“SJ MFINUE,  delege rolünü üstlendiğim ilk deneyimimdi. Başta, başaramamaktan korkuyordum. Fakat, başkan ve başkan yardımcımızın yardımları, hatta kendi kurulumdaki delegeler sayesinde, umduğumdan çok daha iyi geçti. Fransızlarla, Belçikalılarla, Faslılarla, Türklerle arkadaşlıklar kurdum. Grubumla birlikte kaleme aldığımız iki ayrı çözüm, herkes tarafından çok beğenildi. Lisenin MUN Kulübüyle diğer konferanslara da katılmayı umut ediyorum. ”