MUN – Üsküdar Amerikan Lisesi’nde Konferans

16 Kasım 2013 Cumartesi günü, Fransızca MUN kulübü Lise 2 sınıfı öğrencilerinden 10 kişi, 2 öğretmenleri eşliğinde, Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından düzenlenen Model Birleşmiş Milletler konferanslarına-atölyelerine katılmışlardır.

Bu etkinliğin öncelikli amacı, öğrencilerin bir konferansta kullanmaları gereken hitap biçimlerini öğrenmeleridir.Öğrenciler, Birleşmiş Milletler’in çözüm tekniklerini ve prosedürlerini daha iyi kavramışlar, BM’nin çeşitli komitelerinde resmi bir şekilde tartışmayı öğrenmişler, bir tartışma ortamında lobideki hitap kurallarını kavramışlardır…
Resmi açılış töreninin ardından, öğrencilerimiz komitelerine katılmışlardır. Saint Benoît Lisesi’nin refakatçi öğretmenleri olarak, çeşitli komitelerdeki değişimlerimiz esnasında, öğrencilerimizin bu farklı atölyelerdeki ciddiyetleri büyük ilgimizi çekmiştir.

Tamamen Fransızca gerçekleşen bu etkinliklerin yararlarını çok iyi anlayan öğrencilerimiz, güzel olanaklara sahip olmuşlardır :
- Klasik derslerin dışında Fransızca kullanma olanağı.
- Bazen karmaşık olan temalar ve sorunlar hakkında ve dünyadaki güncel konular hakkında muhakeme yapma olanağı.
- Aynı konular hakkında kendilerini aynı dilde, Fransızca ifade eden, kişiliklerine göre farklı bakış açıları sunan diğer gençlerle tanışma olanağı.

Öğleden sonra her öğrencinin aktif olarak yer aldığı birçok bölümden oluşan konferanslar düzenlenmiştir.
Saat 17.00’de resmi kapanış töreninde bu etkinlikte büyük keyifle çalışan tüm katılımcılar bir araya gelmiştir.

Bu çalışma atölyesinden çok memnun kalan öğrencilerimiz bir sonraki konferansa hazır olduklarını söyleyerek duygularını ifade etmişlerdir !
Ciddiyetleri ve canlılıkları için, tüm Fransızca MUN ekibini, tebrik ediyoruz !