MUN Kulübümüz Cenevre’de; Birleşmiş Milletler Avrupa Merkezinde

Geleceğin Öncüleri: Dünya Genç Vizyonerler Zirvesi

MUN Kulübü Öğrencilerimiz, 7-10 ocak tarihleri arasında düzenlenen FerMUN Konferansına katılmak için Cenevre'ye gitti. 700 öğrencinin katıldığı, Fransızca ve İngilizce olarak gerçekleşen bu konferans, bütünsel eğitim projemizin dilsel boyutu için güzel bir örnek teşkil ederek öğrencilerimizin dilsel becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı.
Tüm etkinlikler, uluslararası organizasyonların buluşma noktası Cenevre'de; BM (Birleşmiş Milletler) ve ITU'de (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) 90 farklı milletten insanın katılımıyla gerçekleşti!

Makale gazeteci öğrencimiz Müge tarafından kaleme alınmıştır

Okulumuzun MUN (Model Birleşmiş Milletler) Kulübü, 7-10 Ocak tarihleri arasında Cenevre’de, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) genel merkezinde düzenlenen FerMUN 2020 Konferansına katıldı… Bu konferans tüm katılımcılar için olağanüstü bir deneyim oldu!

FerMUN Nedir?

Ferney-Voltaire Modèle des Nations Unies (Ferney-Voltaire Birleşmiş Milletler Modeli) iki dilde gerçekleşen, üç gün süren bir MUN (Model Birleşmiş Milletler) konferansıdır. Uluslararası Ferney-Voltaire Lisesi öğrencileri tarafından ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği), CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) ve BM (Birleşmiş Milletler) gibi örgütlerin desteğiyle düzenlenir. Organizatör ekip, 10.FerMUN Konferansının hazırlık aşamalarında, aylarca  Birleşmiş Milletler’e bağlı en eski kuruluşlardan birisi olan ITU ile çalışmıştır.

Bu seneki başlık ”Geleceğin Öncüleri: Dünya Genç Vizyonerler Zirvesi” idi. Tema ise  güçler ve teknoloji ile ilgiliydi. 2020, FerMun’un 75.Kuruluş Yıl dönümü, bu sebepten konferansa 23 farklı ülkeden 51 okul ve toplam 700 öğrenci katıldı. Konferansta 90 farklı millet mevcuttu ki bu, çok kültürlü ortamın oluşmasında büyük bir faktördü.

Cenevre’deki misafirliğimiz üç gün sürdü. Yoğun ve ”stresli” günler…Ekip arkadaşlarımızın katılımları ve destekleriyle her şey çok güzel geçti.  Dünyanın sorunları hakkında seslerimizi duyurma ve çözümlerimizi sunma fırsatına eriştik.  Tarihten, teknolojik gelişmelerden, iklimden, sığınmacılardan ve sağlıktan…Kısaca, dünyadaki tüm güncel sorunlardan bahsettik. Soru sorma, tartışma ve komiteler ile katılımcılara tartışma konuları hakkında bilgi veren uzmanlarla birlikte çözüm üretme fırsatımız oldu.

Farklı kültürlerden birçok insanla bir araya geldik. Bu, hepimiz için öğretici bir konferans ve unutulmaz bir deneyimdi.