MUN Kulübü FRMUN’21 ve TIMUN 2021 Çalıştaylarına Katıldı

38 öğrencimiz hafta sonu Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından çevrimiçi düzenlenen, Fransızca olarak gerçekleştirilen FRMUN’21 (Birleşmiş Milletler Modeli) ve İngilizce olarak gerçekleştirilen TIMUN 2021 çalıştaylarına katıldı. İki öğrencimiz Ayşe Ece ve Ece katıldıkları komitelerin en iyi delegesi seçildi.

FRMUN’21 Organizasyon ekibi, bu yılın teması olarak  “Birleşmiş Milletleri farklı bir şekilde yapılandırarak, 2. Dünya Savaşı’nın çıkmasını önleyebilir miydik?” sorusunu seçmişti. İçerik açısından oldukça zengin münazaraların ardından, birçok  farklı çözüm önerileri sunuldu. Bu iki günün nasıl geçtiğine dair öğrencilerimizin izlenimleri:

Ayşe Ece: “Sağlık komitesinin en iyi delegesi seçilmekten büyük bir onur duydum. Hafta sonu çok keyifli geçti.”

Ece: “İktisat komitesinin en iyi delegesi seçildim. Bu benim için de büyük bir onurdu. Çok verimli çalıştığım ve faydalı geçen bir hafta sonuydu. Organizasyon ekibine teşekkür ederim.”

Deniz: “FRMUN Konferansında, sağlık komitesindeydim. Çok şey öğrendiğimi ve yabancı dilimi geliştirdiğimi söyleyebilirim. Benim için eğlenceli bir konferanstı.”

Dilruba: “Ben güvenlik komitesindeydim. Güvenlik ilkeleri hakkında konuştuk. Konferans öncesinde çok gergin ve heyecanlıydım fakat sonrasında korkulacak bir şey olmadığını anladım.”

Ece: “Ben HEDJAZ delegesi olarak katıldım. Çalıştaylar çok eğlenceli geçti, benim için önemli bir deneyimdi.”

Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.