“Mühendislik” Meslekleri

Projet "Orientation Université"

Bilgisayar, inşaat, gıda, metalurji ...
Mühendisliğin kaç tane dalı var ?
Bu dalları birbirine yaklaştıran ve ayıran özellikler neler ?
Hangisinin bana uygun olduğuna nasıl karar vereceğim ?

Tüm bu sorulara yanıt vermek üzere, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Sn. Dağhan GÖKDEL, 5 Aralık Pazartesi günü okulumuzda olacak.
Lise 3 ve Lise 4 Fen grubu öğrencilerimizden mühendislik mesleğini seçmeyi düşünenlere bilgiler verecek olan Gökdel, öğrencilerimizin akıllarına takılan sorulara da cevap veriyor olacak.

Biyografi:
1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Y. Dağhan Gökdel, 1999 yılında İstanbul Saint Joseph Lisesi’nden mezun oldu. Lisans derecesini 2004 yılında Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Dr. Gökdel, sırasıyla 2007 ve 2011 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 2012 yılında doktora sonrası çalışmalarını University of Texas at Austin, Biyomedikal Mühendisliği bölümünde yaptıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlayan Dr. Gökdel halen aynı görevi sürdürmektedir.
Araştırma konuları arasında Mikro-elektro-mekanik sistemlerin tasarımı ve üretimi, optik mikrosistemler ve tıbbı görüntüleme aletleri bulanmaktadır.