Mezunlarımızla Buluşma: Mühendislik

Deneyim Paylaşımı: ''Fransa'da Mühendislik Okumak, INSA'da Öğrenci Olmak''

Şu anda, INSA'da eğitimini sürdüren mezunumuz Görkem, 10. 11. ve 12. Sınıftan, fen alanında eğitim gören öğrencilerimizle bir araya geldi.
Fransa’da mühendislik eğitimi almak isteyen öğrencilere yönelik, kuşaklar arası bu buluşma, yoğun ilgi sahibi öğrencilerimizin sorduğu sorularla, daha da zenginleşti.

Akranlar Arası Deneyim Paylaşımları, Öğrenciler İçin Önemli Bir Motivasyon Kaynağı

Öğrencilerimizin motivasyonlarını yüksek tutmak için, onlara, Saint Benoît Lisesi mezunu akranları ile buluşturarak, gelecek planları ve kariyer hedefleri konularında harekete geçmelerine destek oluyoruz.

Konuğumuz Görkem, öğrencilerimizi; Fransa’daki okullara başvuru ve araştırma süreci, Fransa’daki büyük mühendislik okulları, INSA Mühendislik okulları, Fransa’daki eğitim sistemi, Fransa’da öğrenci olmak, kampüs yaşantısı gibi konularda bilgilendirdi. Aynı zamanda, onlarla, kendi deneyimlerini de paylaştı.

Fransa’daki Okullar Hakkında Araştırma Yapmanın Önemi…

Görkem, Fransa’da Mühendislik okumak isteyen öğrencilerin okul seçerken nasıl bir araştırma yapmaları gerektiği hakkında önerilerde bulundu, onlarla yararlı olabilecek kaynakları, web sitelerini paylaştı.

Bu konferans esnasında, Görkem, aynı zamanda, öğrencilerimize, Fransız eğitim sistemine alışma, dil ve kültüre uyum sağlama, sorumlulukların üstesinden tek başına gelme gibi konularda onlara yol gösterebilecek bazı ipuçları verdi.

Görkem’e bu yararlı sohbeti için teşekkür eder, Fransa’daki eğitiminde başarılar dileriz!

Bu konferansı görüntülemek için BURAYI tıklayınız.