Meslek Tanıtım Günü… “Merak ve Deneyim” Buluştu !

"Üniversiteye Doğru" projesi

"Üniversiteye Doğru’’ projemiz kapsamında, sıra ’’Meslek Tanıtım Günü’’ne geldi ! Etkinlik, 13 Aralık 2016 Salı günü L2 ve L3 öğrencilerinin yoğun ilgi ve beğenisi ile gerçekleştirildi.
Daha önceden düzenlenen ayrıntılı bir anket aracılığıyla, lisemiz her öğrenci için farklı alanlarda kişiye özel ve otonom bir bilgilendirme sundu. Gençlerimiz çok memnundular !

Tıp’tan Ekonomi’ye, Moleküler Biyoloji’den çeşitli mühendisliklere, Uluslararası ilişkiler’den Medya’ya, Psikoloji’den Mimarlık’a, Hukuk’tan İşletme’ye geniş bir yelpazede toplam 13 meslek öğrencilere sunumlar ile aktarıldı.Öğrenciler önceden belirledikleri iki meslek hakkında farklı oturumlarda akademisyen ve Saint Benoît mezunlarından bilgi aldılar.Öğrenciler meslekleri dinlerken, onları yaşıyormuş gibi hayallerinde deneyimlediler. Öğrencilerden bazıları, daha önceden vermiş oldukları kararı değiştirirken, bazıları da kesinlikle istediği mesleğin o olduğunu anladı ve mesleki yol haritalarını netleştirmeye başladılar.Öğrencilere verilen önemli bir mesaj; gerçekten sevmediğiniz, sizi heyecanlandırmayan bir mesleği asla seçmeyin ! Her gün işe giderken güzel duygular ve yaratıcı fikirler sizi dinamik kılar, hayata bağlar ve mutlu eder.
Bu farklı ve heyecan verici deneyimin yanı sıra L3. sınıf öğrencileri İş hayatına atılırken başvuru aşamasının ilk adımı olan “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” sunumuna da katıldılar.

Öğrencilerimiz diyor ki !

Emir Ö.
İşletme ve mimarlık hakkında bilgi aldım. Kafamdaki sorulara yanıt buldum. Düşündüğüm mesleklerde başarılı olmuş okulumuz mezunlarından deneyimlerini duymak geleceğim için önemliydi.

Kerem S.
Güzel bir deneyimdi. Kendi kendime cevaplarını bulamadığım alanlarda netleştim. Konuklarımızla baş başa konuşma imkanı buldum.
Seneye sabırsızlıkla devamını bekliyorum.

Balım H.
Ben Hukuk mesleği için tüm sorularıma çok açık bir şekilde cevap buldum. Avantaj ve dezavantajları hakkında netleştim.
Bu organizasyon meslek konusunda kesin bir karar vermemi sağladı.

’’Üniversiteye Doğru’’ projesi sürüyor ve Lise 2 seviyesinden itibaren öğrencilerimize yol göstermeye devam ediyor !