Medyatekte “Dijital Okul Çantası”

Etkinlik : Hazırlık Sınıflarıyla Kaynakları Keşfetme

Her yıl olduğu gibi bu yıl da medyatek, Fransızca Zümresi iş birliğiyle hazırlık sınıfları için etkinlikler düzenliyor.
Sınıflar her hafta, öğrencilerin lise ve üniversite hayatlarında başarılı olmalarında önemli bir yere sahip olan medyateğe gelerek, onları bu mekana alıştırmak için düzenlenen etkinliklere katılıyorlar. Etkinliklere bu sene bir yenilik eklendi : Dijital Okul Çantası !

Ekim ortasında başlayan etkinliklerden ilki keşfetme üzerineydi.

Bu etkinliğin amacı, öğrencilere medyateğe gelme alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, onların medyateğe özgü kelimeleri bağlamlarla keşfetmelerini de sağlamaktır.
— Medyatekte bulunan farklı alanlar nelerdir ?
— Burada ne yapabiliriz ?
— Uyulması gereken kurallar nelerdir ?
— Medyatekte ne tarz belgeler bulabiliriz ?
— Medyatekteki kaynaklardan ve alanlardan nasıl daha iyi bir şekilde faydalanabiliriz ?Dokümantalistlerin verdiği bilgiler sayesinde öğrenciler sorularının yanıtlarını bulabiliyorlar ve Moodle platformundaki soru kağıdını başarıyla doldurabiliyorlar. Dijital okul çantaları sayesinde araştırmalarını hareketli bir şekilde yapabiliyorlar. Kimisi klavye kullanırken kimisi de klavyeyi çıkarıp sadece tabletle çalışıyor ! Öğrenciler bu yeni uygulamadan çok memnunlar !Öğrencilerin hepsi, sınıf dışında gerçekleşen bu Fransızca-medyatek dersine katıldıkları için çok mutlular. Medyatekteki farklı alanları keşfetmeyi, kitap ve belge aramayı öğrenmek… soruları yanıtlamak için tabletleri kullanmak.
Ne büyük bir mutluluk !

Yapılan dersi, medyatekte doldurulan soru kağıdını ve verilen ödevi Moodle Medyatek başlığı altında görebilirsiniz.Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere !