Medyatek’in Küçük Kurgusal Sözlüğü: Kelime Üretme Yarışması

İşte, lise 1 öğrencileri arasında düzenlenen ''Medyatek'in Küçük Kurgusal Sözlüğü'' adlı kelime üretme yarışmasının kazananlar listesi.

Ödül alan 6 yarışmacımız:

1.  9-A : RANA ürettiği kelime “soudegretter”

2.  9-H : KEREM ürettiği kelime  “dessifage”

3.  9-H : BERRU  ürettiği kelime  “s’énaimver”

4.  9-H : DERİN  ürettiği kelime  “un sous-estimartiste”

5.  9-H : RIDVAN  ürettiği kelime “mechabeille”

6.  9-G : GÜLİN  ürettiği kelime “filmcolique”

Sizinle gurur duyuyoruz, özgün bir biçimde ve tek başınıza, okuldan uzakta, yeni sözcükler üretmek gibi zor bir çalışmanın üstesinden başarıyla geldiniz. Bugün, 2021 yılı Frankofoni Haftasını gururla temsil ediyorsunuz, kendinizi geliştirmeye ve tıpkı bu yarışmada olduğu gibi, çevrenize ışık saçmaya devam edin. Hediyelerinizi evinizde alacaksınız! Sizi tebrik ediyoruz!

Mevcudiyetleri ve emekleri için jürimize (Vincent Brousse, Dilek Kalmaz, Ufuk Aktaş, Emmanuel Heron et Pauline Legrand), projeye katılımı için Ufuk Aktaş’a, güzel tavsiyeleri için Ségolène Liger’e, bu projeyi mümkün kıldığı ve kazanan öğrencilerimizi fazlasıyla motive ettiği için Müdürümüz M.Gentric’e çok teşekkür ederiz. Medyatek ekibi, bu yarışmaya katılan 41 öğrenciyi, onlar olmadan bu projenin gerçekleşmesi asla mümkün olmayacak olan lise 1 öğretmenlerini ve organizasyon için başarılı koordinatrisimiz Julie Viaux’u tebrik eder.

Aşağıda bulunan galeride, yarışmamızın ödül alan 6 yarışmacısının ürettikleri sözcükler yer almaktadır.