Magic the Gathering Kulübü

Kulübün Adı :   Magic: The Gathering» ve rol yapma oyunu – Kooperatif oyunlar
  Dil :   Türkçe

Kulbün hedefleri :

• Magic the gathering Kart oyununu öğrenmek: Magic, bilgi teknolojileri alanında, en karmaşık olarak nitelenen oyundur.
  • Oyuna dair taktikleri geliştirmek, yeni taktikler oluşturmak, stratejiler geliştirmek ve rakiplerin hamlelerini önceden tahmin edebilmek.
  • Bir rol yapma oyunu canlandırmak.
  • Galibiyet ve mağlubiyetlere göre, oyun tekniğini güncellemek ve güçlü kalmak.
  • Rol yapma oyununda oynamak, dilsel becerileri ve özellikle de hayal gücünü geliştirmeyi sağlar.

Contenu du club :

• Magic: The Gathering adında ilginç bir oyun, uzun süre, dünyanın en karmaşık oyunu olarak düşünülen Go’yu tahtından indirdi.
  • Bu oyunda 20.000’den fazla kart bulunur ve oyun 25 yılı aşkın süredir oynanmaktadır.
  • Amatör ya da profesyonel milyonlarca kişi, takımlar halinde, liglerde ya da uluslararası yarışmalarda bu oyunu oynamaktadır..
  • Bu oyunda başarmak için izlenmesi gereken sayısız yöntem vardır ve kazanmak için gerçek anlamda güçlü bir taktik uygulama anlayışına sahip olmak gerekmektedir.
  • Kuralları anlamak ya da öğretmek karmaşık değildir, bu oyunu güçlü kılan; Kazanmak için izlenmesi gereken yolların, uygulanması gereken stratejilerin çeşitliliği ve bu anlamda, oyuncuda yaratıcılığı arttırmasıdır.
  • Rol yapma oyunu, dil öğreniminde önemli bir yere sahip olmakla beraber, öğrencilerin kendi aralarında sosyalleşmeleri için de iyi bir yöntemdir.
  • Bu kulüpte, öğretmen tarafından ya da bir veya iki öğrenci tarafından kontrol edilebilecek bir rol yapma oyunu gerçekleştirilebilir.
  • Dil, oyuna katılacak öğrencilerle birlikte belirlenecektir: Türkçe oynamak, oyunda daha hızlı bir şekilde ilerlemeyi sağlayacaktır, fakat, Fransızca oynamak, öğrencilerin kelime bilgisinin ve spesifik cümle yapılarına hakimiyetlerinin gelişmesinde faydalı olacaktır.

Hedeflenen Proje:

• ‘’Magic’’ adında son derecede zengin bir içeriğe sahip bir oyunu öğrenmek ve belki, öğrenciler arasında ya da etkinlikler sayesinde dışarıdan katılacak insanlarla  bir turnuva düzenlenebilir.
  • Rol yapma oyunu: Bu oyunları kontrol sağlanan bir çevrede tanıtmak, oyuna karşı olan merakı ve dil becerisini arttırmak.