Londra : Sertifikaların Teslimi ve Son Ziyaretler

Altıncı gün : 26 Nisan 2013

Altıncı günümüz… Dönüş günü yaklaşıyor ve bu sıra dışı deneyimin sonuna geliyoruz.Bugün, derslerin son gününde Oxford House Koleji’nin müdüründen sertifikalarımızı aldık. Ayrıca sınıf arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle vedalaşarak duygu dolu anlar yaşadık.Öğle yemeğinden sonraki durağımız “Tower of London” idi. 1066 yılında inşa edilen bu tarihi kale Thames nehrinin kuzeyinde yer almaktadır.
Bu kalenin İngiltere tarihinde çok önemli bir rolü vardır ve şu anda Kraliyet ailesinin mücevherlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Sıradaki ziyaretimiz, 1703 yılında John Sheffield tarafindan inşa edilen Buckingham Sarayı idi. Buckingham Sarayı şu anda İngiltere kraliyet ailesinin resmi ikametgahı olarak kullanılmaktadır. Bu saray Büyük Britanya halkı için sevinç ve üzüntülerinde buluştukları bir nokta, turistler için ise önemli bir çekim noktasıdır.

Buckingham Sarayı’nın karşısında, Hyde Park Corner’in yanında yer alan “Hard Rock Cafe”ye uğramadan Londra’dan ayrılmak istemedik. 1971’de inşa edilen bu Cafe dünyada ilk inşa edilen Hard Rock Cafe olma özelliğini taşımaktadır. Öğrenciler hediyelik eşya alma fırsatı da buldular.

L1F öğrencisi Dilara Oğuz tarafından İngilizce anlatılan Londra’da bir gün :

This morning we left the hotel to go to the Oxford House College for the last time, after having our certificates we had 2 hours for shopping.

We met up at Hamleys which is the biggest toy store in London and went to the London Tower. We saw the Traitors gate and the Tower of torture then we went to see the crown jewels and watched a documentary about the coronation ceremony of her majesty Queen Elizabeth ll.

After wandering around the huge castle we went to Green Park, to refresh ourselves. Then we walked inside the relaxing park we went to the Hardrock Café. We then ended our day at an Italian restaurant, Ask Italian.