Lisemizin Bir Kulübüne Yakın Bakış : İngilizce MUN

Bir Gün Boyunca "Diplomat Kılığına" Girmek İçin Tek Fırsat !

Saint Benoît Lisesi ayrıcalıklı Fransızca eğitiminin yanı sıra İngilizce eğitimine de büyük önem veriyor. Bu nedenle okulda birçok etkinlik düzenleniyor; bu etkinlikler lisemizde İngilizce’yi de öncelikli bir hale getirmeyi amaçlıyor.
İngilizce MUN kulübü, İngilizce’nin gündelik konuşmalarda kullanılmasını sağlayan kulüplerden biri.

Bir durumu kendi fikri olmasa da savunmak, yüzlerce kişinin önünde kendini İngilizce ifade etmek ve MUN gibi uluslararası görüşmelere etkin olarak katılmak.
Temsilciler bir ülkeyi temsil ediyorlar ve uluslararası önergelerin üzerinde çalışıyorlar, önergelerin son hali uluslararası resmi kurumlara sunuluyor.
Konferanslar gibi, “Önerge” adı verilen belgeler de uluslararası örneklerde uygulanan prosedürlere benzer şekilde oluşturuluyor.

▪ MUN nedir ?

Birleşmiş Milletler Modeli veya BMM (İngilizce’de Model United Nations – MUN) Birleşmiş Milletler örgütünde gerçekleşen müzakerelerin bir simülasyonu.
Bu simülasyonlarda liseli gençler güncel konular konuşuyorlar, Büyükelçi veya Dışişleri Bakanı gibi roller üstleniyorlar… Temsil edecekleri ülkelerle, görüşmelerle ve uluslararası sorunlarla ilgili belgeler toplamaları da gerekiyor, böylelikle dünyadaki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyorlar.

▪ Kulübün amaçları :

İletişim ve diplomasi sanatı eğitimi veren kulübün, öğrencileri teşvik ettiği konular :

- Türkiye’de ve yurt dışında rol alabilecek dünya vatandaşları haline gelerek vatandaşlıklarını yaşamak,
- Sorumluluğunu üstlenebilecekleri görevler alan liderler olmak,
- Uluslararası bağlamda konuşma sanatını geliştirmek,
- Barış, dayanışma ve tolerans gibi evrensel değerleri savunmak.

▪ Saint Benoît Lisesi’nde Birinci MUN Konferansı :

Öğrencilerin kendi inisiyatifleri ile bu öğretim yılı için planlanan ilk konferans. Temsilci, yönetim üyesi, gazeteci, fotoğrafçı gibi roller üstlenmek üzere öğrenciler bu organizasyondan sorumlu olacaklar…

▪ Bu senenin Programı :

MUN Kulübü öğrencilerinin katılacakları konferanslar :

- MUNDP 6-7-8-9 Mart 2014, Koç Lisesi (İstanbul)

- HMUN 4-5-6 Nisan 2014, Stedelijk Gymnasium Haarlem (Hollanda)

- KMUN 2-4-5 Mayıs 2014, Kabataş Lisesi (İstanbul)