Lisemizde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu !

Cumhuriyetimiz 93 yaşında

"Cumhuriyet’ in Öyküsü" adlı öğrenci sunumunu yapan öğrencilerimizin :
"Şimdi size anlatacağımız, Cumhuriyet’in öyküsüdür. Bir koca tarih nasıl olur da birkaç dakikaya sığdırılır ? demeyin" cümleleriyle hepimiz Milli Mücadele sürecinde bir yolculuğa çıktık sessizce.

Salon törenimiz, “Cumhuriyet’ in Öyküsü” konulu öğrenci sunumu ve Okul Korosunun dinletisi ile başladı.
“Ayrılık,
Düşündüler
Anaların Anası
Doğuş
Atatürk’ü Duyuyorum”
tablolarından oluşan sunumun ardından tarih öğretmenimiz konuşmasında Atatürk’ün “Yarın Cumhuriyet ilân edeceğiz !” sözleriyle değişen tarihimize vurgu yaptı.Okul Koromuzun marşlarının ardından bahçe töreni İstiklal marşı ve saygı duruşu ile sürdü.
Okul Müdürümüz Sn Pierre Gentric konuşmasında şu ifadelere yer verdi :
“Cumhuriyet aynı zamanda bilgisizliği, karanlığı önlemek için bilginin paylaşılmasıdır. İşte bu nedenle Mustafa Kemal eğitim alanında bir plan uygulamaya koydu. Bu plan çerçevesinde okulu olmayan 45 bin köy için en az 45 bin öğretmen eğitildi, Cumhuriyet’e giden yol uzun ve zordu.
Birliklerinde basit bir eğitimin temel öğelerini hakkında bilgi sahibi olan bu onbaşı ve çavuşlar okur-yazarlık kampanyasının ilk öğretmenleri, geçici eğitimcileri, gerçek yol göstericileri oldular.
Bu öğretmenlerin öğrencileri geleceğin köy enstitülerini dolduracaklardı ve Mahmut Makal, Fakir Baykurt … gibi ilk «kırsal yazarlar» buralardan çıkacaklardı.”

Türk Müdür Başyardımcımız Gülay Doğusoy ise konuşmasında gençlere seslenerek :
“Cumhuriyetin kurulduğu gün sizlere bir görev verildi. Cumhuriyetin “mesut, muvaffak ve muzaffer olması” için emaneti koruyacağınızı ve Atamızın bize kazandırdığı tüm değerlerin bilincinde olarak zorluklara kararlılıkla göğüs gereceğinizi biliyor ve sizlere güveniyoruz. Özgürlük ve Cumhuriyet sizlerle devam edecektir.” dedi.

Öğrenci Meclisi Başkanı Atahan Barış Aktürk konuşmasında arkadaşlarına seslenerek Cumhuriyetin değerlerine değindi.

Cumhuriyet, hiçbir ayrıcalık ya da dışlanmışlık hissetmeden bir araya gelmemizi sağlayan en büyük değer.

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.