Liseler Arası Kısa Metraj Film Yarışmasında Lisemize Birincilik Ödülü!

Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi Ödülü

Türkiye’deki Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından dördüncüsü düzenlenen frankofon video yarışmasında bu sene, frankofon Türk okullarındaki öğrenciler "Bir dakikalık metamorfoz" teması ile kendilerini ifade ettiler. Ödüller, uluslararası frankofoni günü olan 20 Mart tarihinde, İstanbul Fransız Sarayı’nda düzenlenen gecede sahiplerini buldu.
Nehir, hazırladığı video ile öne çıkarak birincilik ödülünü almaya hak kazandı !

Nehir’in büyük bir başarı elde ettiği prestijli bir yarışma !

165 öğrencinin katıldığı frankofon video yarışması, İstanbul’daki İsviçre Konsolosluğu, Türkiye’deki Belçika Büyükelçiliği, İstanbul Belçika Başkonsolosluğu, Valonya İhracat ve Yatırım Ajansı, La Rochelle Ticaret Okulu ve lepetitjournal.com iş birliğiyle düzenlenen önemli bir yarışmadır.

Nehir D. Lise kategorisinde birincilik kazandı !

“Ayna” isimli kısa metraj filmi, şaşırtıcı bağlantıları olan müzikal bir montaj üzerinde metaforların yer aldığı şiirsel bir eserdi .

Fransız Sarayı’nda Tören

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ve Ankara, İzmir, İstanbul’dan gelen birçok önemli ismin katıldığı resmi gecede, Nehir’e birincilik ödülünü Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter takdim etti !

Öğrencilerimiz için düzenledikleri bu güzel organizasyon için Fransa Büyükelçiliği’ne ve Fransız Kültür Merkezi’ne teşekkür ederiz.

Saint Benoît Lisesi’ni başarıyla temsil ederek birincilik kazanan öğrencimiz Nehir’i tebrik ederiz ! Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutlarız !