“Lise 4 Velisi Olmak…”

Velilerimiz için Bilgilendirme Toplantısı

23 Eylül 2020 Perşembe günü, Okul Yönetimi ve Rehberlik Servisi, Google Meet üzerinden, Lise 4. sınıf velilerimize yönelik bir toplantı düzenledi.
Konu: Üniversitelere kayıt süreci.
Öğrencilerimiz 4 yıldır, ''Üniversiteye Doğru'' projemiz kapsamında çeşitli etkinliklere katıldılar. Bu yıl ise, şimdiye dek edinmiş oldukları bilgiler ve deneyimlerle zenginleşmiş olarak, o meşhur ''Geleceğini planlama'' aşamasına eriştiler.
Öğrencilerimize, gelecekleri için çizdikleri yollarda eşlik edeceğiz.

Verimli Bir Toplantı ve Aktarılan Bir Çok Faydalı Bilgi

Oturum, 4 yıl önce ”Başarı Üçgeni” ilkemizi tanıttığımızı vurgulayan, okul müdürümüz Pierre GENTRIC’in açılış konuşmasıyla başladı. “Üçgenin sabit ve sağlam temelini, bir taraftan veliler, diğer taraftan Saint Benoît Lisesi oluşturur…
Hep birlikte, çocuğu üçgenin doruk noktasına doğru taşıyoruz. Öğrencilerimizin, çocuklarınızın başarısına şahit olmak, bizim ortak başarımızdır. Bizleri başarıya ulaştıracak olan bu beşinci yıla ulaşmış bulunuyoruz.”Daha sonra, Türk Müdür Başyardımcısı Serhat YALAMANOĞLU söz aldı. Serhat YALAMANOĞLU’nun konuşmasını, müdür yardımcımız Tamar Hanım’ın açıklamaları takip etti ve daha sonra, söz sırası, lise 4.Sınıf, rehberlik danışmanı İrem İNANOĞLU TUNAR’a geldi.
Bu toplantıya, yaklaşık 130 veli katıldı.

Saint Benoît Lisesi Bünyesinde, Fransız Üniversiteleri İçin oluşturulmuş bir Campus France Komitesi

Üniversite eğitimini Türkiye’de gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimiz için YKS sistemi ve Galatasaray Üniversitesi iç sınavı hakkında bilgiler verildi. Diğer yandan, Saint Benoît Lisesi, Campus France Komitesi danışmanları Ségolène LIGER ve Pauline LEGRAND, müdür yardımcımızla birlikte, Fransa’daki üniversitelerle ilgili süreci açıkladılar. Tüm bu süreç boyunca, her öğrenci için geliştirdiğimiz kişisel destek konusu detaylarıyla ele alındı.

Anglosakson Dillerde Eğitim Veren Üniversiteler İçin bir Uzman ve Her Ülke İçin bir webiner

40 dakika süren ve hayli yoğun geçen bu toplantıda, danışmanımız İrem TUNAR, aynı zamanda diğer yabancı üniversiteler ile ilgili başvuru prosedürlerine dair açıklamalarda bulundu.
Zaten; A.B.D, Kanada, Hollanda, İtalya, Fransa ve İngiltere olmak üzere 6 ülke için 6 ayrı webinerden oluşan spesifik bir program da önümüzdeki günlerde uygulanacak.
Bu webinerler, farklı ülkelerin uzman temsilcileri tarafından sunulacak.

İnternet Sitemizle İlgili Bilgilendirici Linkler

Sunum esnasında, bir çok, oldukça faydalı link ve internet sitesi adresi paylaşıldı. Bu adreslerin büyük çoğunluğu okulumuzun web sayfasında yer alan bilgilerden meydana geliyordu. Ekte, bu bilgi oturumuna dair sunumu bulabilirsiniz.

Çocuğunuzun Başarısı, Aynı Zamanda Bizim Başarımızdır

Bir kez daha, her öğrencimiz için kişiye özel destek sunduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bizlere her zaman ulaşabilir ve taleplerini iletebilirler.