Lise 3 Öğrencilerimiz Ezgi Dinçsoy ile Buluştu!

15 Mart 2021

2013 yılı Mezunumuz Ezgi Dinçsoy, üniversite eğitimini, Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümünde tamamladı.
Ardından, iş hayatına avukat olarak atıldı. Şimdi ise, hayatını yoga eğitmenliği ve yaşam koçluğu yaparak sürdürüyor.

Kendi Cümleleriyle Dile Getirdiği Yaşam Serüveni

Küçük yaşlarımdan beri, kendi işimi kurmak ve hem kendimi çok özgür ve iyi hissedeceğim, hem de beraber çalıştığım kişilerin hayatlarında olumlu bir fark yaratabileceğim bir işe sahip olmanın hayalini kurardım. Aslında işimi yalnızca iş olarak görmekten ziyade yaşam biçiminin dışa yansıması olmasını istiyordum. Şu anda çok mutluyum, çünkü bu hayalim gerçek oldu.

Yoga ve meditasyon, bugünkü kadar düzenli olmasa da uzun yıllardır hayatımdaydı. Lise döneminden beri kişisel gelişime de çok ilgim vardı. Kişisel gelişimle ilgili tüm kitapları, notlar alarak, bazı bölümlerin altlarını çizerek ve kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünerek okurdum. İçten içe mesleğimin bu alanlarda olmasını istiyor ama hem tam olarak ne yapacağımı bilmiyor hem de cesaret edemiyordum. Artık biliyordum. İstediğim ve hayalini kurduğum hayatı yaratmak tamamen benim elimdeydi. Hayatımın sorumluluğunu alıp aksiyona geçtim ve her şey değişti. Avukatlığı bıraktım. Temel Yoga Eğitimi’ni tamamladım. Ders vermeye başladığım ilk gün olmam gereken yerin burası olduğunu anladım. Bir yandan stüdyo ve özel dersler verirken bir yandan da yoga, meditasyon ve şifa konularında derinleşmek için eğitimler alırken Yaşam koçluğu eğitimini de tamamladım.”

Çalışmanın Önemi ve Azim

Ezgi Dinçsoy, öğrencilere, kendileri için uygun olan, meslek yaşamları boyunca devam edecekleri bir spor dalı belirlemelerini önerdi. Onlara, ruhun karmaşıklığıyla ilgili bilgi verdi. Keyifli bir atmosferde, tecrübelerini paylaştı ve hayatın içinde sporun olması ve devamlılığının sağlanmasının önemini vurguladı. Ona göre, başarıya giden yol, bir hedef belirleyip, onu gerçekleştirmek harcanan emek ve azimden geçmektedir.

Ona göre, bu yöntem, sadece sporda değil hayatın farklı alanlarında da başarıya ulaşabilmek için geçerlidir. Bu, gerçek bir yaşam disiplinidir.

Ezgi Dinçsoy sunumunu, midfullness bir meditasyon pratiği ile sonlandırdı.