Lacan Sempozyumu 2 : “Eylem ve Ketlenme” – İş Birliği

Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği İnisiyatifi

Lacan Sempozyumu 2 : "Eylem ve Ketlenme" 24 Eylül Cumartesi günü, Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği ile iş ortaklığı yapan Saint Benoît Lisesi’nde gerçekleşti.

Lacancı Forum Psikanaliz Türkiye Derneği merkezi Paris’te olan EPFCL’ye, Lacancı Forum Psikanaliz Okuluna bağlı bir psikanaliz derneğidir. Dernek psikanaliz alanında teorik ve klinik eğitimler vermekte olup bununla birlikte sempozyum ve konferanslar düzenlemektedir.
Psikanaliz özneyi anlamayı hedefleyen bir teori olduğu gibi bir tedavi pratiğidir. Ve bu pratik en başta konuşmakla ilgilidir. Konuşmakta şüphesiz ki bir eylemdir. Bu konferans konuşmak eyleminden başlayarak eylem nedir sorusuna odaklandı.
Bu soru bizi bir eylem nasıl ketlenebilir sorusuna getirdi.
Lacancı Forum Psikanaliz Okulu kurucu üyesi psikanalist Anita İzcovich ve Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Nami Başer toplantının konuğu olarak sempozyuma katıldı. Toplantının diğer konuşmacıları ise derneğin kurucu üyesi, psikanalist Zehra Eryörük, Özgür Öğütcen ve Ceren Korulsan’dı.

Saint Benoît Lisesi Türkiye’de lacancı psikanaliz alanında yapılan bu sempozyumlara iki yıldır ev sahipliği etmektedir. Bunun hem eğitsel alanda önemi mevcuttur ve hem de okul çatısı altında psikanalizin içerilmesi başlı başına önemli bir adımdır.
Bunun yanında Saint Benoît Lisesi eylül 2015’ten beri lacancı psikanaliz için bilinen bir adrese dönüşmüştür.

Tüm katılımcılara teşekkür ederiz !