L2 Seviyesinde Ders Seçimi Konferansı

Gelecekte Hangi Sektörde Olabilirim?

10. sınıf öğrencilerimizin ders seçimi düşüncelerini somutlaştırmak ve geleceklerinde bulunmayı düşledikleri sektörler ve alanlara bir adım daha yakın olmaları adına, 28 Eylül Perşembe 2023 günü, Eğitim Danışmanı Sayın Umut Mert’in katkıları ile “Mesleklere göre alan seçimi nasıl yapılmalı?” sorusuna yanıt verildi.

Öğrencilerimiz, Üniversiteye Doğru Projesi kapsamında “Meslek seçimi ve Uzmanlaşma” aşamasına gelmiş bulundurlar: Meslek ve alan tercihlerini belirleyerek, kariyer seçimlerini yapmaya başlayacaklar. Bu etapta öncelikle öğrencilerimizle kariyerlerine yönelik tanışma, karar verme süreçleri hakkında görüşmelerimizi tamamladık.

Alan Seçimi ile İlgili Nasıl Karar Verebilirim?

Lise 3. sınıf ve kalan tüm lise hayatları için, Lise 2. sınıftaki öğrencilerimiz, ders seçimi yapmak için karar verme süreçlerinde, hangi kriterler doğrultusunda seçim yapacaklarını dinlemiş oldular. Alan seçimi ile meslekler arası kurulan ilişkileri, ilgi ve yeteneklerin kesiştiği yerde karar verme sürecinin kolaylaştırıcılığı, “Dünyanın neye ihtiyacı var?” sorunsalının seçim sürecindeki etkileri gibi ipuçları Sayın Eğitim Danışmanı Umut Mert tarafından öğrencilerimize sunuldu.

İlgiyle dinlenilen bir sunum.

Umut Mert’in profesyonellerin meslek seçimleriyle ilgili verdiği somut örneklerle ve öğrencilerimizin sorularıyla, sunum ilgiyle dinlendi.  “İlgi alanlarımın sayısının çokluğu beni ders seçimi süreçlerinde zorlamakta, bu problem karşısındaki çözüm önerileri neler olabilir?” veya “Alan seçiminde eğitim sürecinde değişiklik yapma şansımız var mıdır?” gibi soruları yanıt buldu.

Umut MERT’e değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, tüm öğrencilerimize iyi bir eğitim yılı dileriz.

Geleceğe doğru bilinçli yapılan tercihler, kendimize olan hoşgörü ve şefkatle atılan adımlarla ilerlememizi sağlayabilir.