Konser : Teema ile “Uniting Cultures with Peace as a Musical Message”

Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nun Yüksek Himayelerinde - Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun Yüksek Himayelerinde

Sizleri,

Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu’nun Yüksek Himayelerinde,

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun Yüksek Himayelerinde,

Silüet Salonunda düzenlenecek,
“Uniting Cultures with Peace as a Musical Message”
adlı Teema konserine davet etmekten memnuniyet duyarız

5 Nisan 2018 Perşembe günü
Saat 19:00’da
Giriş : Lüleci Hendek No 61

Rezervasyonunuzu formu doldurarak yapmanız rica olunur (BURAYA tıklayınız).
Konsere sadece konfirmasyon e-maili alan kişiler katılabilecektir.
Bu konfirmasyon e-maili size etkinlikten birkaç gün önce gönderilecektir.

______

Teema

Teema, dünya müziğini icra eden caz sanatçısıdır. Fas kökenli olan Teema, Hollanda, Fas ve Portekiz’de yaşadı.  Bugün ise evi gibi hissetiği Türkiye’ye, İstanbul’a demir atmıştır.

11 yaşında gelecekte sanatçı olacağını belli eden Teema, Amsterdam’daki Müzik Okuluna kabul edilir. O dönem, doğu müziklerine daha yakın olan farklı müziklerden ilham amayı seçer. Hedefi, müzik vizyonunu zenginleştirmek ve Arap, Doğulu, Faslı titreşimlerin diğer ritimlerle birleşmesiyle, geniş bir bakış açısına sahip olmaktır.

Teema, Türk kültürünün yoğun olduğu bir ortamda büyür. Üvey babası, Türkiye topraklarından, ayrıca, üç erkek kardeşi ve kız kardeşi yarı Türk’tür.

İlk albümünde, bu kültürel müzikal unsurları kullanmak onun için doğal bir çalışma oldu. Albüme “EastWest” adını vermesi, bizlere hangi müzikleri seslendirdiğini tanımlamaktadır. Batı ve Doğu’nun  müzik birleşmesi… Bu albümü, Amsterdam’da, Hollanda, Bulgaristan, İspanya, Slovenya ve Türkiye’den gelen müzisyenlerle yapmıştır.

Albümde, Teema, Filistinli-Amerikalı merhum şair Mahmoud Darwish’in ünlü şiirini ele alarak “Bülbülüm Altın Kafeste” adlı Türk şarkısını Arapça seslendirmiştir. “Bitishbah Istanbul” (İstanbul’a benziyorsunuz) adlı şarkı için, Türkiye’de yaşayan ünlü Suriyeli şair Mahmoud Altaweel ile çalışmıştır. Bu şarkıya ünlü Türk klarinetçi Hüsnü Şenlendirici de katkıda bulunmuştur. Teema, 500 yıllık bir Arap şiirinden yola çıkarak, büyük Fransız besteci ve piyanist Erik Satie’nin müziğini de seslendirmiştir.

Resmi web sayfası

Şarkıcı Teema hakkında daha fazla bilgi edinmek için, BURAYA tıklayarak, web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Saint Benoît Lisesi öğrencileri, velileri ve dostları, hepinizi bekliyoruz !