Konferans : Dengeli Beslenme

Sağlıklı yaşamın anahtarı, dengeli beslenmedir !

1 Aralık 2016 perşembe günü, 2008 yılı mezunumuz beslenme ve diyet uzmanı Sayın Ece KÖPRÜLÜ CUMURCU, Lise 1. sınıf öğrencilerimize, dengeli ve sağlıklı beslenme, gelişme çağında beslenmenin öneminin vurgulandığı ve öğrencilerimizin ilgili ile izledikleri bir konferans vermiştir.

Lisemizde gelenekselleşen « Dengeli Beslenme » konferansında, Lise 1. sınıf öğrencilerimiz, rehberlik derslerinde, uzman konuşmacımızın aktif sunumu ile beslenmelerinde dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirildiler.
Beslenme uzmanı mezunumuz, gençlerimize ;
- Besin grupları,
- Makro ve micro besin öğeleri,
- Su tüketiminin ve kahvaltının önemi,
- Enerji, protein ihtiyacı,
- Tüketilen gıdaların etiketlerinin incelenmesi,
- Yüksek şeker, tuz ve yağ içeren gıdalardan kaçınılması konularında bilgiler aktardı.
Gençlerimizin büyük bir ilgi ile izledikleri konferansta en dikkat çeken bölümlerden biri de, sınav öncesi dönemde günlük beslenme planı ve sınav döneminde tüketilmesi önerilen besinler oldu. Hafıza güçlendirici yiyeceklerle, günlük protein ihtiyaçları da sunumun can alıcı bölümlerindendi.

Görsellerle desteklenen sunum, öğrencilerin soruları ile devam etti. Öğrencilerimizin akılcı soruları, dengeli ve sağlıklı beslenmenin gençlerimiz için ne denli önemli olduğunu kanıtlıyordu.

Akıcı sunumu ve değerli paylaşımları için mezunumuz Sayın Ece Köprülü Cumurcu’ ya teşekkürlerimizi sunar, başarılarının devamını dileriz.

Herkese sağlıklı günler dileğiyle !

Dengeli Besleniyoruz !