Konferans: “Ben Yapmadım, Beynim Yaptırdı”

Sayın Ata Akın öğrencilerimizle buluşuyor...

Mezun olmalarına sayılı aylar kalan son sınıf öğrencilerimizi sadece üniversite sıralarına değil, yaşama da hazırlamaya çalışıyoruz.

Bu çerçevede, onları çeşitli konularda kıymetli konuşmacılarla bir araya getirerek vizyonlarını genişletmek, hayata dair farklı bakış açıları edinmelerine destek olmak amacındayız.

Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Ata AKIN 9 Şubat Cuma günü okulumuza gelerek öğrencilerimizle buluşacak. İnsan beyninin, karar verme, seçim yapma gibi mekanizmalar üzerindeki etkisi ve bunun yaşama yansımaları hakkında onlarla bir derslik bir sohbet gerçekleştirecektir.

Biyografi:

Dr. Ata Akın, lisans diplomasını İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1993’te, yüksek lisans diplomasını aynı üniversitenin Biyomedikal Programı’ndan 1995’te almıştır. Dr Akın doktora derecesini, Biyomedikal Mühendisliği üzerine, Drexel Üniversitesi School of Biomedical Engineering’den 1998’de almıştır.

1999’dan itibaren aynı üniversitede araştırmacı olarak çalışmaya başlamış ve ONR, DARPA, NIH gibi kuruluşlardan aynı zamanda da çeşitli şirketlerden araştırma projelerine destekler almıştır. 2002’de Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde çalışmaya başlamıştır. 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’ne geçerek 2014-2015 arasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaya başlamıştır. 2015’te Acıbadem Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü’ne geçerek Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak göreve başlamıştır.