Kız Basketbol Kulübü

Kulübün Adı :   KIZ BASKETBOL
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı

St Benoit Kız Basketbol Takımı, fair-play kurallarına bağlı kalarak birlikte hareket etme kabiliyetini takım olarak kazandırır.
Müsabakalara katılarak okulumuzu temsil eder.
Özgüven gelişimine katkıda bulunur.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunun kazandırılmasını sağlamaya yardımcı olur.

Kulüp amaçları

• Öğrencilerimizin birbirleriyle daha fazla zaman geçirmelerini ve birlikte takım olarak basketbol oynamalarını sağlayarak, arkadaşlık/takım olma  bağlarını güçlendirmek.
  • Öğrencilerimize Fair-play (adil oyun) kuralları anlatmak ve bu kurallara uyarak spora ve yaşama devam etmelerini sağlamak.
  • Her türlü aşırılıktan kaçınarak, sporun dostluk ve barış içerisinde yapılması gerektiğini vurgulamak ve bunu öğrencilerimize hissettirmek, yaşatmak.
  • Farklı kültür, farklı takım ve farklı okullardan gelen sporcu öğrencilerimizi Saint Benoit Fransız Lisesi Kız Basketbol Takımı çatısı altında birleştirmek.

Kulüp projeleri – etkinlikleri

• Hazırlık maçları, düzenlenen resmi ve özel turnuvalarda Kız Basketbol Takımı olarak okulumuz temsil edilecektir.
  • Ayrıca her sene sosyal yardımlaşma projesi çalışmalarımız devam etmektedir.

Gerçekleştirilen etkinlikler

• İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlendiği turnuvaya katılım.
  • Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlendiği turnuvaya katılım.
  • St Benoit Fransız Lisesi Ata’yı Anma Turnuvası’na katılım.
  • St Joseph Fransız Lisesi Sport en Fête Turnuvası’na katılım.
  • Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Turnuvası’na katılım.