Kitaplarla İlgili Terimleri Tanıma

Hazırlık sınıflarının medyatek etkinlikleri

Bu sene hazırlık sınıflarının medyatek’te olan bütün aktiviteleri tablet üzerinden gerçekleşmekte.
Ve bu yeni teknoloji bilişim cihazıyla, öğrenciler, okumanın önemini daha iyi anlıyor, kitaplardan yararlanarak dil öğrenmelerine yarayacak temel kavramlarla tanışıyorlar.

Medyatek’in kaynaklarını keşfetme konulu yeni dersin asıl hedefi, kitaplara dair temel özellikleri öğrencilere öğretmekti.Etkinliğin hedeflerinden biri de, kitapların sadece eğitim için olmadığı, aynı zamanda keyifli zaman geçirmek için olduğunu da göstermekti. Öğrencinin kitap ile ilgili bilgilerini geliştirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve medyatek kaynaklarını keşfetmelerine yardımcı olmaktı.

Etkinlik süresince öğrenciler kitap terimlerini yerinde öğrendiler : kitabın çeşitli bölümleri, ön kapak ve arka kapaklarda ne tür bilgiler olduğunu, kitapların arkasında belirtilenleri…

Öğrenciler Moodle platformunda hazırlanmış soru formuna medyatek’te bulanan kitaplara bakarak cevap verebildiler.

Soru formunu internet üzerinden doldurmaları, yapılanların kolayca kontrol edilmesi, çalışma bittiği an cevapların kontrol edilmesi ve hatalar varsa düzeltilebilmesi bu yöntemin olanaklarından bir kaç tanesi.
Öğrenciler bu uygulamayı çok sevdiler, sonuçlar için beklemek zorunda olmamaları, hemen ders bitiminde görebilmeleri hoşlarına gitti.
Moodle medyatek bölümünü ziyaret ederek, edinilen bilgileri kontrol etmek için hazırlanan testi, soru kağıdı ile cevaplarını ve çalışılan kavramları görebilirsiniz.