Kitap haftası ve İzmir okuma günleri

17 – 21 Aralık tarihleri arasında İzmir Saint-Joseph Lisesi’nde 13. Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri düzenlenmiştir. Liseli gençlere okuma alışkanlığı kazandırma ve onlara yeni yazarları tanıtmak amacıyla düzenlenen bu etkinliğe, yazar Sevin Okyay onur konuğu olarak katılmıştır.
Yazarlarla düzenlenen söyleşilere ve edebi çalışmalara Türkiye’nin dört bir köşesinden 22 okul katılmıştır.Saint Benoit Lisesi’ni, L2 ve L4 sınıflarından bir grup öğrenci ve iki edebiyat öğretmeni temsil etmiştir.
17 Aralık’ta farklı liselerin öğrencileri ve öğretmenleri kitaplar üzerine çalışmalar yapmışlar ve en beğendikleri kitabı seçmek için oylama yapmışlardır.18 Aralık sabahı, öğrenciler « Beyaz Üşüme » adlı romanın yazarı Saime Bircan ile söyleşi yapmışlardır, yazar üşüyen insanlara ithaf ettiği romanından bir alıntı yapmıştır :
« … Ama ben çok üşüyorum. Afife Jale gibi, Camille Claudel gibi, aşkla sevilmemiş, aldatılmış kadınlar, çocuksuz kadınlar, annesiz yavrular, haksızlığa uğramış, ezilmiş, işkence görmüş, öldürülmüş insanlar gibi üşüyorum.»

Saime Bircan, sunumu sırasında kadının toplumdaki yerini de sorgulamıştır.

Öğleden sonra, arkeolog ve yazar Semih Tulay ile yapılan söyleşide, kendisi öğrencilerin sorularını yanıtlamıştır.
« Nannakos’un Gözyaşları » adlı romanında, yazar Türk toplumuna, tarihine ve kültürüne olan bakış açısından bahsetmiştir.

10 Aralık’ta, öğrenciler « Aşka Pervane Ömürler » adlı romanın yazarı Hülya Türk ile söyleşi yapmışlardır.

21 Aralık’ta düzenlenen ödül töreni ile, Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri sona ermiştir.